Pieci mūsējie garās distances finālā! (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: orient.lv

Pieci Latvijas valstsvienības orientieristi - Aija Skrastiņa, Kristīne Kokina, Edgars Bertuks, Jānis Krūmiņš un Kaspars Kārkliņš - Ventspils rajona Tārgales pagasta Liepenē šodien kvalificējās Eiropas meistarsacīkšu garās distances finālam. Cīņa par medaļām rīt notiks Irbes krastos netālu no Irbenes radioteleskopa.

Garās distances kvalifikācijas skrējienā otrdien piedalījās pavisam 113 vīrieši un 88 sievietes. Tāpat kā citu distanču kvalifikācijas skrējienos, visi sportisti tika sadalīti trīs grupās jeb priekšskrējienos, un 17 labāko rezultātu autori no katra priekšskrējiena kvalificējās finālam, kas trešdien pulksten 15.00 sāksies Irbenes pagastā.

Vīriem kvalifikācijas skrējienā bija jāveic 10 km distance ar 20 kontrolpunktiem. Par uzvarētājiem savos priekšskrējienos kļuva šveicietis Matiass Mercs, zviedrs Eriks Olunds un soms Pasi Ikonens.

Tārgales pagasta mežus forsē jelgavnieks Jānis Krūmiņš.
Tārgales pagasta mežus forsē jelgavnieks Jānis Krūmiņš. Foto: orient.lv

No Latvijas valstsvienības kvalifikācijā startēja seši un augstāko vietu ieguva alūksnietis Edgars Bertuks – sestā pozīcija ar rezultātu 57 minūtes un 16 sekundes. Finālā iekļuva arī jelgavnieks Jānis Krūmiņš – desmitā vieta (58:58) un, 36 gadu (!) vecumā debitējot Eiropas meistarsacīkstēs, arī Kaspars Kārkliņš no Siguldas - 13. vieta ar rezultātu 58 minūtes un 39 sekundes.

Diemžēl tikai 20 sekunžu pietrūka valmierietim Jānim Ozoliņam, kurš savā kvalifikācijas grupā palika pirmais aiz svītras - 18. vieta (59:43). Finālā netika arī rīdzinieks Kalvis Mihailovs (24. vieta) un Andris Kivlenieks (30. vieta kvalifikācijā).

Sievietēm šodien bija jāveic 6,5 km distance ar 15 kontrolpunktiem, un to visātrāk savās grupās iespēja vakardienas sprinta čempione Anne Margrēte Hauskena no Norvēgijas, zviedriete Emma Engstrande un dāniete Signe Soesa.

No mūsējām rīt finālā skries divas cēsnieces: komandas līdere Aija Skrastiņa - septītā vieta ar rezultātu 44 minūtes un 43 sekundes, kā arī Kristīne Kokina - 16. vieta (49:47). Tikai 43 sekundes no fināla šķīra trešo Cēsu orientieristi Zandu Abzaloni - 18. vieta savā skrējienā (51:11).

Aiz finālsvītras palika arī EM debitante Una Arama no Madonas (20. vieta), rūdītā jēkabpiliete Iveta Stīpiņa-Brūvere (23. vieta) un Dace Gaigala no Valmieras (26. vieta).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu