Orientieristi pirmie Baltijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10. un 11. maijā Viļņā, Lietuvā, notika Baltijas čempionāts orientēšanās sportā. Pirmajā sacensību dienā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas spēcīgākie orientieristi sacentās stafetēs, bet otrajā dienā veica garās distances. Latvijas izlases orientieristi izcīnīja pirmo vietu triju valstu kopvērtējumā.

Stafetēs dalībnieki startēja trīs vecuma grupās: DH16, DH20 un DH21. Spēcīgākajā vīru H21 grupā otro gadu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Latvijas komanda (Edgars Bertuks, Jānis Krūmiņš, Mārtiņš Sirmais). Tāpat uzvaras izdevās izcīnīt D16 (komandā startēja Sabīne Tilta, Madara Freimane un Māra Peilāne) un H20 grupā (komandā startēja Zemgus Žagata, Artūrs Pauliņš, Andris Jubelis).

Dāmu spēcīgākajā grupā D21 Latvijai šoreiz trešā vieta (komandā startēja Zanda Abzalone, Dace Gaigala, Aija Skrastiņa). Savukārt H16 grupas jaunieši izcīnīja otro vietu (komandā startēja Kārlis Baltacis, Reinis Grende, Mikus Zvirbulis).

Otrajā dienā dalībniekiem bija jāveic garās distances pa pārsvarā grūti skrienamu apvidu ar palielām reljefa formām, kas reti kuram bija viegls uzdevums. H21 grupā Mārtiņš Sirmais ar uzvaru pierādīja, ka nav tikai īso distanču meistars, līdz ar to iepriekšējās dienas stafetes zeltam pievienoja arī individuālo zeltu. D21 grupā pārliecinoši otrajā vietā ierindojās Aija Skrastiņa.

Latvijai medaļas tika arī jaunākajās vecuma grupās. H14 grupas Latvijas jauniešiem garā distance nesagādāja nekādas problēmas, jo visu goda pjedestālu aizņēma mūsējie: zelts Rūdolfam Zērnim, sudrabs Valteram Lubinskim, bet bronza Kārlim Kosmačevam. Vēl latviešiem uzvaras izcīnīja Arta Martinsone (D14), Sabīne Tilta (D16), Andris Kivlenieks (H18), Laura Vīķe un Krista Mihailova (D20).

Pateicoties izcīnītajām stafešu un individuālajām medaļām, kā arī pārējo izlases sportistu augstajiem rezultātiem, Latvija pēc ilgu gadu pārtraukuma izcīnīja pirmo vietu Baltijas valstu čempionāta kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu