Dāvis Ivanovs uzvar Superkausa piektajā posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saldus "Bērzu" mototrasei 30. augusts tagad tiks ierakstīts kā Superkausa FOX Lielās balvas rekordu un nepārspējamu sasniegumu bagāta diena, informē sacensību organizatori.

Šoreiz pat zirgi bija atnākuši aplūkot "Superkausa FOX Lielās balvas" sportistu neaizmirstamo sniegumu. Bet ko nu par zirgiem - šoreiz visai Latvijai rekordliels motokrosa apmeklētāju skaits - gandrīz 4000 skatītāju nu jau var sacensties arī ar citiem Latvijā iemīļotu sporta veidu faniem. Šoreiz “Superkausa” dienas kārtībā varēja manīt spriedzes dvesmu - sportisti ne tikai centās iegūt pirmo pozīciju startā, bet dažās klasēs arī cīnījās par palikšanu finālā.

Izvērtējot sacensības atsevišķi pa klasēm, lielākos pārsteiguma mirkļus sagādāja MX Pro klases braucēji, tomēr no šīs solo klases neatpalika arī citas klases. Kā jau vienmēr, “Superkauss” nodrošināja spriedzi un satraukumu gan sportistiem, gan līdzjutējiem.

Jau tradicionāli norisinājās sacīkstes arī fanu starpā. Uz trases, cīnoties par brīvbiļeti uz motokrosa frīstailu, varēja manīt jau vairākkārtējus Fanu skrējiena veterānus. Saldus posmā pirmajā vietā dāmu konkurencē brīvbiļeti izcīnīja Signe Langenfelde, savukārt vīru konkurencē - Kaspars Bogdanovs.

MX 65 šoreiz uzvaras laurus plūca “Motokurzeme” kluba braucējs Kristers Drevinskis, kurš arī uzvarēja 2 startus no 3 iespējamiem un aizveda mājās Fagor putekļu sūcēju, par otro un trešo vietu atļaujot cīnīties Ralfam Guļevskim no “VV Moto Racing Team” (kopvērtējumā otrā vieta) un Arnoldam Sniķerim no “MX4 Dobele” (kopvērtējumā trešā vieta). Neveiksmes piemeklēja 65cc klases kopvērtējuma līderi Emīlu Bišofu, kurš šoreiz kopvērtējumā palika tikai sestais.

Mini MX klasē pārliecinoši turējās pirmās un otrās vietas ieguvēji Raivis Levans no “AP Motokluba” (1.vieta) un Lauris Kļaviņš no “Motokurzeme” (2.vieta). Trešo vietu kopvērtējumā izcīnījis “Rockstar Moto-X” sportists Krists Mickēvičs, aiz sevis atstājot Oļegu Jurenko (“Rodeo MX Racing Team”) kā arī savu brāli Artūru Mickēviču (“Rockstar Moto-X”). Jāpiemin, ka Raivja Levana uzvara kopvērtējuma rezultātus būtiski neietekmēs, jo Raivis brauca tikai otro reizi šajā “Superkausa” sezonā.

Raibs trijnieks rādījās katrā MX 13+ klases braucienā, tomēr ar cīņu pirmo vietu ieguva mājinieks “Saldus motokluba” braucējs Gundars Gaušis. Ar kritienu pirmajā braucienā ne tik veiksmīgas sacīkstes iesākās Rihardam Dūčim, kurš šoreiz kopvērtējumā palika tikai astotais. Otro vietu MX13+ klases braucēju vidū ieguva vēl viens mājinieks - Jurģis Žukas. Trešajā vietā “MX4 Dobele” sportists - Raivis Eikmanis.

Šķiet, ka cīņa par noturēšanos finālā satraukumu radīja arī MX 30+ klases braucējiem, jo arī šajā klasē kopvērtējums nebija zināms līdz pat punktu saskaitīšanai. Pārliecinošs bija sportists, kurš šoreiz atradās uz augstākā pjedestāla pakāpiena - Ainars Soks no “Rodeo MX Racing Team”. Otro vietu kopvērtējumā ieguva “Rockstar Moto-X” braucējs Artis Egle. Šajā klasē līderu trijniekā arī “F.F.F. Racing” kluba braucējs Aigars Jonass. “Šo dienu uztveru visnotaļ pozitīvi. Tādu īpašu momentu gan nav un arī trases sarežģītības pakāpe man netraucēja, tomēr gribētos gan nedaudz ātrāku braukšanu,” stāsta trešās vietas ieguvējs. Ainārs Sokas bija vienīgais, kuram izdevās izcelt visus 3 startus un īpašumā iegūt Fagor veļas mazgājamo mašīnu.

Kā jau iepriekš tika pieminēts, pārsteigumus visvairāk varēja sagaidīt no MX Pro klases braucējiem. Šoreiz par līdera pozīcijām bija jācīnās ar tādiem braucējiem kā Dāvis Ivanovs, Niks Apfelbaums, Toms Macuks, kā arī Mārtiņš Aleksandrovičs. Arī MX Pro nebija izņēmums un šajā klasē pirmo trīs līderu pozīcijas mainījās spraigā cīņā. Tikai nesen atgriezies no Jaunzēlandes Pasaules junioru čempionāta, šodien Dāvis Ivanovs (“Rodeo MX Racing Team”) sevi pierādīja kā sīvu konkurentu citiem sacensību dalībniekiem un izcīnīja uzvaru. Otrajā vietā atradās otrā brauciena uzvarētājs “F.F.F. Racing” motokluba braucējs, kā arī sacensību organizators Lauris Freibergs. Trešajā vietā šoreiz talantīgais Niks Apfelbaums no “Motokurzeme”. Raibs brauciens šoreiz diviem mums labi zināmiem sportistiem - ar iespaidīgu kritienu lēcienā cīņu par vietu olimpiskajā piecniekā pazaudēja Mārtiņš Aleksandrovičs (“Rockstar Moto-X”). Savukārt Toms Macuks šoreiz ceturtais: “Šī diena man ne īpaši patika, jo trešajā braucienā paslīdēja priekšējais ritenis, nokritu un cīņa bija jāturpina no pēdējās pozīcijas,” Toms atzīst, ka arī šoreiz uz “Superkausu” ieradies, lai patrenētos startiem.

Kvadri 14+ klasē kopvērtējumā izmaiņas - no līdera pozīcijas šoreiz atkāpies daudzkārtējais līderis - Edgars Meņģelis no “Rodeo MX Racing Team”. Šajā posmā pirmajā vietā “F.F.F. Racing” motokluba braucējs Kārlis Meldrājs, trešajā vietā arī “Rodeo MX Racing Team” sportists Kristaps Smiltnieks. Arī “Superkausa” piektajā posmā Kvadri 14+ klase tika pārstāvēta tik kuplā skaitā, ka visiem pat nepietika vietas pie starta barjeras.

Kvadri Pro līderu piecnieks gana internacionāls - piektajā vietā kaimiņu viesis Imants Tamaliuns (“Rockstar Moto-X”), kurš otrajā braucienā izcīnīja pirmo vietu. Pirmajā vietā Kvadri Pro klasē mājinieks Mikus Neško no “Saldus motokluba”, otrajā vietā - Agris Neija (“Motokurzeme”), trešajā - Artis Rasmanis (“F.F.F. Racing”). Ar traumu šodien beidzās trešais brauciens vienam no līderiem - Kristapam Meņģelim, kurš šoreiz palika 12.vietā.

Neiztika arī bez dalībnieku apbalvošanas - FOX loterijas. Veiksminieki šajā izlozē izrādījās Pauls Jonass, kurš ieguva savā īpašumā motokrosa ķiveri, kā arī Uvis Zaharāns, kurš varēs nēsāt jaunu motokrosa jaku. Nedrīkst aizmirst par komandu vērtējumu. Šoreiz pirmie “Rodeo MX Racing Team”, otrie - “Motokurzeme”, trijnieku noslēdzot “F.F.F. Racing” motoklubam.

Kā jau katru reizi, arī Saldū “Superkauss” noorganizējis jaunas balvas un titulus - sportisti sacensties varēja arī par “ Fagor Superstarta” titulu - divu startu uzvarētāji savā īpašumā ieguva putekļusūcēju no sadzīves tehnikas firmas “Fagor”, savukārt par trīs startiem - veļasmašīna. Pie putekļu sūcējiem tika Kristers Drevinskis, Kārlis Meldrājs, Dāvis Ivanovs. Veļas mazgājamo mašīnu uz mājām aizveda Ainārs Soks. Rezultāti:

65cc 1. Kristers Drevinskis (Motokurzeme) 2. Ralfs Guļevskis (VV Moto Racing Team) 3. Arnolds Sniķers (MX4 Dobele) 4. Krists Krastiņš (Saldus motoklubs) 5. Uvis Zaharāns (AP motoklubs)

Mini MX 1. Raivis Levans (AP motoklubs) 2. Lauris Kļaviņš (Motokurzeme) 3. Krists Mickēvičs (Rockstar Moto-X) 4. Oļegs Jurenko (Rodeo MX Racing Team) 5. Artūrs Mickēvičs (Rockstar Moto-X)

MX 13+ 1. Gundars Gaušis (Saldus motoklubs) 2. Jurģis Žukas (Saldus motoklubs) 3. Raivis Eikmanis (MX4 Dobele) 4. Kristaps Baltgalvis (Saldus motoklubs) 5. Andris Hohlačovs (MX4 Dobele)

MX 30+ 1. Ainars Soks (Rodeo MX Racing Team) 2. Artis Egle (Rockstar Moto-X) 3. Aigars Jonass (F.F.F. Racing) 4. Jānis Brencis (Saldus motoklubs) 5. Jānis Dadzis (F.F.F. Jūrkalne)

MX Pro 1. Dāvis Ivanovs (Rodeo MX Racing Team) 2. Lauris Freibergs (F.F.F. Racing) 3. Niks Apfelbaums (Motokurzeme) 4. Toms Macuks (Rodeo MX Racing Team) 5. Leons Kozlovskis (SD Moto)

Kvadri 14+ 1. Kārlis Meldrājs (F.F.F. Racing) 2. Edgars Meņģelis (Rodeo MX Racing Team) 3. Kristaps Smiltnieks (Rodeo MX Racing Team) 4. Kārlis Bole 5. Reinis Purvēns

Kvadri Pro 1. Mikus Neško (Saldus motoklubs) 2. Agris Neija (Motokurzeme) 3. Artis Rasmanis (F.F.F. Racing) 4. Raimonds Baltgalvis (Rodeo MX Racing Team) 5. Imantas Tamaliunas (Rockstar Moto-X)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu