Daugaviņš: Izlasē dzīvojam kā bomži

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš veltījis ļoti asu kritiku Latvijas Hokeja federācijai (LHF), kas nespēj nodrošināt komfortablus apstākļus valstsvienības spēlētājiem.

«Ir dienas, kad tev uznāk «melnie». Mēs reāli dzīvojam kā bomži. Ja čempionātā daudzmaz viss ir sakārtots, tad, aizbraucot uz «Volvo» treniņnometnes halli, žurkas var ģērbtuvē atrast. Somas samestas uz grīdas, formas mētājas. Kaut paklāju būtu nopirkuši, lai tu vismaz jūties kā mājās un uz treniņu nāc ar pozitīvismu. Ir dienas, kad vēlies savākt savas mantas un vienkārši aizbraukt projām,» TV6 raidījumā «Overtime» atklāja Daugaviņš.

Tāpat Daugaviņš atklāja, ka pasaules čempionātos trīs reizes gājis prasīt Francijas komandas ekipējuma menedžerim slidu šņores. «Svarīgās lietas ir, bet sīkumu nav. Tā katru gadu ir bijis un būs. Sarunas jau vienmēr notiek, lai atrisinātu šī lietas, tomēr vienmēr kaut kas aizmirstas.»

Piebildīsim, ka Latvijas izlase šogad treniņnometni aizvada «Inbox.lv» ledus hallē, kur sadzīves apstākļi esot daudz patīkamāki un komfortablāki.

Kaspars Daugaviņš, kurš Latvijas valstsvienībai pievienosies aprīlī, pagājušajā nedēļā ar Ņižņijnovogorodas «Torpedo» komandu noslēdza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ggarina kausa izcīņu.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā Daugaviņš kopumā aizvadīja 52 mačus, izceļoties ar ar 15 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr 11 izslēgšanas mačos viņa kontā pieci (3+2) punkti.

Latvijas izlase gatavošanos pasaules čempionātam Krievijā sāka 21.martā.

Latvijas izlase šajā pavasarī aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Vispirms viesos divas reizes sacentīsies ar Dānijas izlasi. 7. aprīlī – Alborgā un 9. aprīlī Odensē. Nedēļu vēlāk, 14. un 15. aprīlī «Arēnā Rīga» Latvijas izlase uzņems Baltkrievijas vienību un 22. un 23. aprīlī Vācijas izlasi. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 29. un 30. aprīlī izbraukumā pret Šveices izlasi.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Ervīns Muštukovs (Grenoble, Francija), Mareks Egils Mitens (HK Rīga), Denijs Romanovskis (HS Rīga).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Ēriks Ševčenko (visi Rīgas Dinamo), Pauls Svars, (HK Rīga), Ričards Birziņš (Manchester Storm, Anglija), Kristiāns Rubīns (Västerås HK, Zviedrija), Krišs Lipsbergs (Polonia Bytom, Polija).

Uzbrucēji: Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi Rīgas Dinamo), Roberts Baranovskis (HS Riga), Kirils Galoha, Gatis Sprukts, Frenks Razgals (visi HK Rīga), Juris Upītis (Ust-Kamenogorsk Torpedo, VHL), Toms Andersons (Thurgau, Šveice).

Pasaules čempionātā Maskavā Latvijas izlase spēles ar Zviedriju, Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Turnīrs risināsies no 6. maija līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu