Batons neizslēdz iespēju pēc sezonas noslēgt karjeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2009.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Džensons Batons, kurš pašlaik pārstāv «McLaren» komandu, devis mājienus, ka varētu noslēgt braucēja karjeru.

Starpsezonā gaidāma liela pilotu staigāšana starp vadošajām vienībām - četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels jau pavēstījis par «Red Bull» atstāšanu un, visticamāk, pievienosies «Ferrari» rindām, bet tās braucējs, divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso, gatavojas atgriezties «McLaren».

Tas licis Batonam žurnālistiem izteikties, ka pagaidām viņš nevar atbildēt uz jautājumiem par savu nākotni «McLaren» rindās.

«Kad neesi drošs, vai tavs līgums tiks pagarināts, sāc skatīties uz citiem izaicinājumiem,» paudis brits, kurš ārpus autosacensībām aizraujas ar triatlonu. «Man ir daudzas un dažādas idejas ārpus sacensībām. F-1 un motoru sports ir bijusi liela manas dzīves daļa, tomēr negatavojos apstāties.»

«Esmu pasaules čempions un vēlos uzvarēt sacīkstēs. Ja nav ātras mašīnas, tas ir sāpinoši. Tas man sāp visvairāk,» Batons deva mājienu, ka viņu neinteresē startēšana vājākās vienībās. «Cilvēkiem patīk teikt, ka beigšu karjeru, bet tā nebūs. Lai ko es darītu nākamgad, nebūšu beidzis karjeru.»

Batons F-1 karjeras laikā kopš 2000.gada piedalījies 264 sacīkstēs, svinot 15 uzvaras, bet astoņas reizes startējis no pirmās pozīcijas.

Tikmēr Batona konkurenti Lūiss Hamiltons un Alonso jau paguvuši izteikt cerību, ka viņš paliks F-1.

«Viņam būtu nepieciešama labāka mašīna, tomēr daudzas tādas nav pieejamas,» izteicies pašreizējais čempionāta līderis Hamiltons, kurš bija Batona komandas biedrs trīs sezonas.

«McLaren» nav guvusi nevienu panākumu kopš Batona uzvaras Brazīlijā pirms diviem gadiem. Nākamajā sezonā «McLaren» sāks sadarbību ar «Honda» motoru ražotājiem.

«Viņš ir ļoti talantīgs braucējs un arī patīkama persona,» paudis nākamās sezonas «McLaren» pilots Alonso, kurš ar Batonu vienā komandā brauca 2007.gadā. «Mums F-1 ir nepieciešami cilvēki kā viņš, tāpēc ceru, ka viņš šeit būs arī nākamgad.»

Šajā sezonā Batons F-1 kopvērtējumā ar 94 punktiem 17 sacīkstēs ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu