Francūži aizsūta mājās čempionus!!! (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra pusfinālā iekļuvusi Francijas futbola izlase, kas sestdien ceturtdaļfināla spēlē sīvā cīņā ar 1:0 uzvarēja pieckārtējo un pašreizējo Pasaules kausa īpašnieci Brazīliju.

Pirmajā puslaikā vairāk iespēju radās francūžiem un reti bija tie brīži, kad brazīlieši veidoja kaut ko bīstamu pie Fabjēna Barteza sargātajiem vārtiem. Vienīgais patiesi labais moments radās pussargam Kakā, kuram pēc Ronaldo centrējuma pietrūka pavisam maz, lai raidītu bumbu Francijas vārtos.

Pašās puslaika beigās Zinedins Zidāns ar tālu piespēli izvirzīja labā pozīcijā Patriku Vjerā, kurš rāvās uz vārtiem, taču viņu netālu no soda laukuma apturēja aizsargs Lusio un pēc diviem neprecīziem soda sitieniem komandas pārtraukumā devās bez vārtu guvuma.

Brazīliešiem pat pa diviem bija grūti apturēt Zidānu.
Brazīliešiem pat pa diviem bija grūti apturēt Zidānu. Foto: EPA/AFI

Otrā puslaika sākumā aktīvāk uzbruka Francija un viņu pūles tika atalgotas ar vārtu guvumu - pēc Zindāna izpildītās standartsituācijas viens pats vārtu priekšā bumbu saņēma Tjerī Anrī un ar pirmo pieskārienu raidīja to vārtos - 1:0!

Četras minūtes vēlāk rezultāts varēja kļūt 2:0, kad Franka Riberī raidītā bumba rikošetā no Brazīlijas aizsargiem aizripoja gar pašu vārtu stabu. Labākā brazīliešu iespēja šajā spēlē radās 81. minūtē, kad Rubinju sita garām vārtiem, bet pāris minūtes pirms spēles beigām Ronaldiņjo sitiens lidoja dažus centimetrus virs pārliktņa...

Spēle noslēdzās ar 1:0 Francijas labā, un par mača vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Zinedins Zidāns, kurš ar precīzām piespēlēm apgādāja savus partnerus, palīdzot izcelties arī Anrī. 34 gadus vecais futbolists nebūt neizskatījās pēc tāda, kas aizvada savas karjeras pēdējās spēles.

Pusfinālā Francija tiksies ar Portugāli.

Brazīlijas izlases sastāvs: Dida, Kafu (Sisinju, 76.min.), Lusiu, Roberto Karloss, Žilbertu Silva, Ze Roberto, Žuninjo (Adriano, 63.min.), Žilbertu Silva, Kakā (Robinju, 79.min.), Ronaldiņjo, Ronaldo.

Francijas izlases sastāvs: Fabjēns Bartezs, Vilijs Sanjols, Lilians Turams, Viljams Gallass, Ēriks Abidāls, Patriks Vjerā, Klods Makelele, Franks Riberī (Sidnejs Govū, 77.min.), Zinedins Zidāns, Florāns Maluda (Silvēns Viltors, 81.min.), Tjerī Anrī (Luī Saha, 86.min.).

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu