Par nedēļas NHL lielāko zvaigzni nosaukts krievu uzbrucējs Tarasenko (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par aizvadītās nedēļas Nacionālās hokeja līgas (NHL) lielāko zvaigzni pirmdien nosaukts Sentluisas «Blues» uzbrucējs krievs Vladimirs Tarasenko, vēsta līga.

Tarasenko pagājušajā nedēļā guva piecus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, iekrājot lietderības koeficientu +6, palīdzot «Blues» vienībai uzvarēt visos trīs mačos.

Nedēļas pirmajā mačā pret Dalasas «Stars» Tarasenko pirmo reizi karjerā guva trīs vārtus jeb «hat-trick», tai skaitā pirmoreiz iemetot uzvaras ripu papildlaikā, un vienas cīņas laikā iekrāja četrus rezultativitātes punktus. Savukārt trešajā mačā pret Kolorado «Avalanche» krievs pamanījās gūt divus vārtus.

Ar desmit spēlēs gūtiem sešiem vārtiem un veiktām piecām rezultatīvām piespēlēm talantīgais krievu hokejists ir rezultatīvākais šīs sezonas «Blues» spēlētājs.

Tikmēr par nedēļas otro zvaigzni atzīts vēl viens krievu hokejists no Detroitas «Red Wings» komandas Pāvels Dacjuks, kurš trīs aizvadītajos mačos ar četriem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm kļuva par līgas nedēļas rezultatīvāko spēlētāju.

Dacjuks traumas dēļ izlaida sezonas sākumu, taču pēc atgriešanās sešās aizvadītajās spēlēs guvis piecus vārtus un atdevis tikpat rezultatīvu piespēļu, iekrājot vismaz vienu rezultativitātes punktu katrā mačā, kas ir garākā iekrāto punktu sērija sezonas sākumā viņa 13 gadus ilgajā hokejista karjerā.

Savukārt par nedēļas trešo zvaigzni nosaukts Pitsburgas «Penguins» kanādiešu vārtsargs Marks Andrē Flerī, kurš trīs aizvadītajās spēlēs ar vidēji vienu ielaistu ripu un 95,9% atvairītu pretinieku metienu ļāva komandai trīs spēlēs izcīnīt tikpat uzvaru. Spēlēs pret šī gada Stenlija kausa ieguvējiem Losandželosas «Kings» un Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo «Sabres» Flerī atvairīja visas pretinieku mestās ripas, aizvadot «sausās» spēles. Šī ir ilgākā kanādieša «sauso» spēļu sērija, kas ilgst jau 154 minūtes un 46 sekundes, turklāt viņš ir pirmais «Penguins» vārtsargs kopš pērnā gada marta, kurš vismaz divās cīņās spējis savus vārtus atstāt neskartus.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu