Vācija izglābjas, poļi brauc mājās (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Ar spēli starp Vāciju un Poliju ir sākusies grupu turnīra otrā kārta. Uzvaru izcīnīja čempionāta saimnieki, kas vienīgos vārtus guva tikai kompensācijas laikā...

Pirms mača pastāvēja zināmas aizdomas, ka Vācijas izlases vārtus varētu nesargāt Jenss Lēmans, kurš, lai arī komanda pārspēja Kostariku, vārtu taisnstūrī darbojās visai nepārliecinoši, tomēr beigās Jirgens Klinsmans izšķīrās par labu veterānam, nedodot iespēju sevi apliecināt ne mazāk pieredzējušajam veterānam Oliveram Kānam un talantīgajam Timo Hildebrandam.

Spēle Dortmundes "Westfalenstadion" sākās visai līdzīgi, tomēr ar nelielu vāciešu pārsvaru. Viņiem radās dažas patiešām labas izdevības. Īpaši jau poļu izcelsmes uzbrucējiem - Miroslavam Klozem un Lukašam Podoļskim. Pirmais no viņiem izdarīja labu sitienu, taču Polijas izlasi glāba Artura Boruca meistarība.

Tehniskais Vācijas izlases pussargs Bernds Šneiders saņem kārtējo belzienu pa kājām...
Tehniskais Vācijas izlases pussargs Bernds Šneiders saņem kārtējo belzienu pa kājām... Foto: EPA/AFI

Pēc aizsarga Filipa Lāma centrējuma Klozem radās vēl viena iespēja atklāt rezultātu spēlē, kad uzbrucējs vairāku poļu futbolistu ielenkumā tomēr pirmais aizsniedzās pēc bumbas un ar galvu raidīja to nedaudz garām vārtiem.

Savukārt talantīgais Podoļskis varēja izcelties pirmā puslaika pēdējā minūtē, pa laukuma malu nonākot viens pats pret Borucu, taču raidīja bumbu garām vārtiem. Pirmajā puslaikā jāuzteic arī Polijas izlases futbolisti Macejs Žuravskis un Ireneušs Jelens, taču ar abu raidījumiem galā tika Lēmans.

Arī otrā mača daļa turpinājās ar vāciešu nelielu pārākumu. Lāms, Kloze un Mihaēls Ballaks izšķērdēja vairākus labus vārtu gūšanas momentus, taču vāciešiem "palīdzīgu roku" sniedza poļu pussargs Radoslavs Soboļevskis, kas nopelnīja otru dzelteno kartīti šajā mačā un 75. minūtē tika noraidīts no laukuma.

Pēc spēles atsveicinās arī komandu galvenie treneri - (no kreisās) Jirgens Klinsmans un Pāvels Janass.
Pēc spēles atsveicinās arī komandu galvenie treneri - (no kreisās) Jirgens Klinsmans un Pāvels Janass. Foto: EPA/AFI

Vācijas izlases ofensīva palielinājās. Ko vērts vien ir mirklis pašā mača izskaņā, kad ar dažu sekunžu intervālu pa Polijas izlases vārtu pārliktni trāpīja Kloze un Ballaks, bet pēc tam uz maiņu uznākušais Davids Odonkors bumbu raidīja vārtos, taču šis vārtu guvums netika ieskaitīts.

Likteni izšķīra cits uzmainītais spēlētājs - pieredzējušais Menhengladbahas "Borussia" uzbrucējs Olivers Neivils. Viņš kompensācijas laika pirmajā minūtē saņēma piespēli no tā paša Odonkora un ar pirmo pieskārienu raidīja bumbu poļu vārtos - 1:0! Vācijai tomēr izdodas izglābties!

Līdz ar šo uzvaru Pasaules kausa rīkotājiem vieta astotdaļfinālā ir garantēta, savukārt Polijai visas iespējas pacīnīties par prestižo trofeju ir zudušas. Tādas vēl ir Kostarikai un Ekvadorai, kuras savstarpējo spēli aizvadīs šodien.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu