Prezidents vēl domā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers vēl domā, vai apmeklēt Pekinas olimpiskās spēles. Par to prezidents šodien informēja intervijā Latvijas Radio. Zatlers uzsvēra, ka sportistiem uz olimpiskajām spēlēm būtu jābrauc, bet politiķiem lēmums ir jāpieņem, ņemot vērā politisko situāciju.

Valsts prezidents atzina, ka viņam esot divējādas izjūtas par iespēju doties uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. No vienas puses, viņš vēlas atbalstīt Latvijas sportistus, bet, no otras puses, - nosodīt vardarbību Tibetā. "Mana attieksme ir, ka Tibetas jautājums ir jārisina miermīlīgi," sacīja Zatlers.

Kā ziņots, Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ir norādījis: iespējams, ka, vardarbībai pieaugot, Latvijas amatpersonas spēļu ceremonijas neapmeklēs.

29. martā Eiropas Savienības ārlietu ministri aicināja Ķīnu izbeigt vardarbību Tibetā un sākt "vērā ņemamu un konstruktīvu dialogu" ar Dalailamu, taču nespēja vienoties par Pekinas olimpisko spēļu vai atklāšanas un noslēguma ceremoniju boikotu.

"Neviens neatbalsta pašu olimpisko spēļu boikotu, bet attiecībā uz atklāšanas ceremoniju neviens nevēlējās runāt," pēc sarunām pavēstīja Francijas ārlietu ministrs Bernārs Kušnē.

Uz Eiropas līderiem aizvien pieaug spiediens boikotēt Pekinas olimpiādi, un vairāki līderi izteikušies, ka apsver iespēju boikotēt olimpiskās spēles.

Ķīnas represijas Tibetā izraisījušas masveida protestus visā pasaulē. Protesti pret Ķīnas okupāciju Tibetā sākās Lhasā 10. martā, pieminot 1959. gada neveiksmīgās tibetiešu sacelšanās gadadienu.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu