Sākas izšķirošās spēles Latvijas handbolā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien sākas izšķirošās spēles Latvijas vīriešu handbola čempionātā, bet pēc pārtraukuma atsākas arī Latvijas sieviešu handbola čempionāts, kurā čempiones kļūs zināmas jau pēc nedēļas 22. aprīlī.

Šodien cīņu par bronzas godalgām uzsāk LSPA un "Kronoflooring/K-Rauta" handbolisti. Šajā pārī nav izteikta favorīta, ko pierāda arī savstarpējo spēļu rezultāti (izņemot vienu spēli). Pēdējās spēlēs "krono" ir uzlabojis sniegumu un pusfinālā izrādīja arī cienījamu pretestību čempioniem ASK-AB.LV. Ja komandā būs visi spēcīgākie spēlētāji, tad "Krono" varētu būt labas izredzes tikt pie bronzas medaļām. Savukārt LSPA sniegums šosezon vairs nav tik stabils, uz ASK-AB.LV pēc jaunā gada aizgāja ar Aivis Jurdžs, tāpēc cīņa par trešo vietu solās būt interesanta.

Sērijas līdz divām uzvarām pirmā spēle ASK zālē šovakar sāksies pulksten 19.30. Šosezon Latvijas čempionāta ietvaros komandas tikušās savā starpā trīs reizes pirmajā kārtā ar 28:24 uzvarēja "vagonka", otrajā LSPA revanšējās ar 43:21, bet labāko sešinieka turnīrā "studenti" gandrīz izlaida no rokām uzvaru - 30:29.

Aprīlī komandas divas reizes tikās arī AB.LV Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā. Pirmajā mačā "vagonka" uzvarēja ar 28:20, otrā spēle noslēdzās neizšķirti 29:29, līdz ar to AB.LV Latvijas kausa pusfinālā iekļuva "Kronoflooring/K-Rauta".

Rīt Dobelē pulksten 14.00 sāksies Latvijas vīriešu handbola čempionāta finālsērija, kurā līdz divām uzvarām cīnīsies Dobeles "Tenax/Dzirnavnieks" un daudzkārtējie čempioni ASK-AB.LV. Neapstrīdams favorīts šajā pārī ir ASK-AB.LV, taču tieši dobelnieki ir sagādājuši "armijniekiem" vienīgo zaudējumu šajā sezonā gan Latvijas čempionātā, gan Baltijas līgā.

"Tenax/Dzirnavnieks" arī labi nospēlējis ir pēdējās spēles ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas līgā, tāpēc finālā var cerēt uz aizraujošu cīņu.

Šosezon "armijnieki" un "Tenax/Dzirnavnieks" savā starpā tikušies piecas reizes. Latvijas čempionāta ietvaros divreiz ar 42:29 un 32:29 pārāki bija ASK-AB.LV, taču decembra sākumā ar 34:30 uzvarēja dobelnieki, sagādājot Latvijas čempioniem pirmo zaudējumu Latvijas čempionātā pēc vairāku gadu pārtraukuma. Vēl divas reizes komandas savā starpā tikās Baltijas līgā, un abos mačos ar 37:35 un 36:31 uzvarēja ASK-AB.LV.

Savukārt sieviešu handbola čempionātā atsākas spēles pēc trīs nedēļu pārtraukuma. Čempionātu jau ir noslēgušas LAT-90 handbolistes, bet pārējām komandām jāaizvada pa divām un trijām spēlēm.

Pirms izšķirošajām spēlēm saglabājas intriga gan cīņā par zelta godalgām, gan cīņā par bronzas godalgām. Uz Latvijas čempionu titulu pretendē pagājušā gada čempiones Stopiņu NHK un "BTB Ludza" spēlētājas, bet bronzas godalgas tiks Ogres SC vai LSPA komandai. 22. aprīlī pēdējās kārtas spēlēs savā starpā tiksies tieši abi šie pāri, un šajās cīņās, visticamāk, arī tikai noskaidrosies sezonas laureāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu