Trajkovičs paziņo pirmos kandidātus (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Nenads Trajkovičs pagājušajā nedēļā Rīgā tikās ar desmit Latvijā spēlējošajiem nacionālās komandas kandidātiem un klātienē apstiprināja to iekļaušanu kandidātu pulkā.

Kā simbolisku un vienlīdz taustāmu žestu Trajkovičs visiem uz tikšanos aicinātajiem spēlētājiem pasniedza valstsvienības kreklus un atzina, ka ir ļoti svarīgi, ka personīgi ir izdevies iepazīties ar lielāko daļu no nacionālās komandas kandidātu.

"Basketbolistiem pastāstīju savu izlases vadības koncepciju un principus, kā arī liku viņiem saprast, to, ko vēlos no katra basketbolista sagaidīt individuāli," pirmajos iespaidos pēc kandidātu iepazīšanās teica Trajkovičs.

Trajkovičs kandidātu pulkā aicināja Rīgas ASK komandas spēlētājus - Sandi Valteru, Gati Jahoviču un Sandi Buškevicu, Rīgas "Barons/LMT" pārstāvjus Armandu Šķēli, Raimondu Vaikuli un Kasparu Bērziņu. Uvi Helmani, Aigaru Vītolu un Pāvelu Veselovu no "BK Ventspils", kā arī Kasparu Ciprusu, kurš līdz sezonas beigām spēlēs "Liepājas lauvās".

Vienīgais, ko Trajkovičam neizdevās satikt, bija ASK komandas centrs Raitis Grafs, kurš savainojuma dēļ atradās slimnīcā, tomēr valstsvienības vadītājs apliecināja, ka vēl šonedēļ noteikti iepazīsies ar potenciālo komandas centru.

"Vēlos personīgi iepazīties un uzaicināt uz izlasi visus Latvijas labākos basketbolistus, kā arī redzēt klātienē viņu spēles. Gribu uzsvērt, ka šie 17 uzvārdi plus vēl Andris Biedriņš nav galējais kandidātu saraksts. Turpināšu aktīvi sekot visu Latvijas labāko un perspektīvāko basketbolistu gaitām, un iespēja tikt izlasē ir arī citiem spēlētājiem, kuri rādīs augsta līmeņa basketbolu," uzsvēra Trajkovičs.

No 22. līdz 28. martam Trajkovičs būs Maskavā, kur tiksies ar Krievijas superlīgas komandā "Triumf" spēlējošo Latvijas valstsvienības saspēles vadītāju Kristapu Valteru. Pēc tam komandas treneris ir paredzējis doties uz Itāliju, lai iepazītos ar tur spēlējošajiem Kristapu Janičenoku, Jāni Blūmu un Jāni Porziņģi.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu