Štrombergs nenosargā pasaules čempiona titulu (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien nespēja aizstāvēt pasaules čempiona titulu, elites grupas finālbraucienā ieņemot ceturto vietu.

Finālbraucienu Štrombergs uzsāka neveiksmīgi, kas turpinājumā liedza pacīnīties par kādu no medaļām.

Par pasaules čempionu kļuva amerikānis Donijs Robinsons, aiz sevis atstājot savu tautieti Maiku Deju un argentīnieti Ramiro Martino.

Savukārt pusfinālā Štrombergs savā braucienā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Jau pirmajā virāžā notika liela sadursme, kurā cieta pieci sportisti, tāpēc Štrombergam un vēl diviem konkurentiem izdevās iekrāt ievērojamu pārsvaru.

Astotdaļfinālā Štrombergs finišēja tikai ceturtais un kā pēdējais kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur, tāpat kā pusfinālā, izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Vēl četri Latvijas pārstāvji elites grupā - Edžus Treimanis, Ivo Lakučs, Toms Skujiņš un Kristaps Konrāds - nespēja iekļūt pusfinālā, tāpat kā to neizdarīja arī Rihards Veide junioru konkurencē.

Treimanis astotdaļfinālā savā braucienā ieņēma sesto vietu, bet Veide astotdaļfinālā savā braucienā arī ierindojās sestajā pozīcijā. Ceturtdaļfinālam kvalificējās katra brauciena četri labākie sportisti.

Savukārt Skujiņš un Konrāds nepārvarēja priekšbraucienu kārtu, bet Lakučs sacensībās nepiedalījās.

Kā ziņots, Latvijas BMX riteņbraucējs Klāvs Lisovskis piektdien izcīnīja ceturto vietu U-16 vecuma grupā. Tikmēr septīto vietu pasaules čempionātā U-15 vecuma grupā izcīnīja Kristaps Vinters. Šī bija otrā reize, kad Vinters startēja pasaules čempionātā. 2008.gadā U-15 vecuma grupā viņš izcīnīja trešo vietu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu