U-20 basketbolistēm Eiropas bronza (45)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas sieviešu U-20 basketbola valstsvienība svētdien Eiropas čempionātā Polijā spēlē par bronzas medaļām sīvā cīņā 78:75 izrāva uzvaru pār vienaudzēm no Krievijas.

Uzvaru nesošo grozu ar tālmetienu pie rezultāta 75:75 līdz ar spēles beigu signālu guva Līga Šurkusa.

Par rezultatīvāko spēlētāju uzvarētājām kļuva Elīna Babkina, kura guva 22 punktus, kā arī atdeva 8 rezultatīvas piespēles, bet Liene Priede guva 13 punktus. Vēl Latvijas labā 12 punktus guva un 6 atlēkušās bumbas izcīnīja mača galvenā varone Līga Šurkusa, savukārt 9 punkti Anetes Šteinbergas rēķinā.

Jau no paša mača sākuma vadību pārņēma Krievijas izlase un latvietes vadībā izvirzījās tikai reizi, kad pirmajā minūtē pēc Līgas Šurkusas tālmetiena rezultāts kļuva 3:2. Turpinājumā tas vēl vairākas reizes bija neizšķirts, bet vadību krievietes neatdeva. Jau pirmajā ceturtdaļā latvietēm bija desmit punktu deficīts (16:26), bet pēc pirmajām desmit minūtēm rezultāts bija 18:26.

Otro ceturtdaļu latvietes iesāka ar pakaļdzīšanos un pietuvojās līdz 27:29, tomēr septītajā minūtē Krievijas izlase jau pārsniedza desmit punktu pārsvaru (43:32). Puslaika izskaņā atkal sekmīgāk nospēlēja Latvijas izlase un pietuvojās līdz 41:44.

Trešajā ceturtdaļā pirmos punktus Latvijas izlase guva tikai piektajā minūtē, tomēr tālu šajā laikā nebija aizmukušas arī krievietes (43:48). Mačs turpinājās ar nelielu Krievijas izlases pārsvaru, un pirms pēdējām desmit minūtēm tai bija astoņu punktu vadība - 59:51.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā krievietes divas reizes atjaunoja desmit punktu pārsvaru, tomēr turpinājumā Latvijas basketbolistes tuvojās pretiniecēm un nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām zaudēja tikai ar 67:69. Pēdējā minūtē pēc Šurkusas tālmetiena latvietes otro reizi mačā ieguva vadību (73:71). Krievietes vēl rezultātu izlīdzināja, bet Babkinas divi precīzi soda metieni atkal izvirzīja vadībā Latviju. Arī uz šo Krievijas izlase trīs sekundes pirms mača beigām atbildēja ar precīzu metienu, tomēr uzreiz pēc tam Šurkusa realizēja vēl vienu tālmetienu, nodrošinot Latvijai uzvaru.

Latvijas U-20 izlase - Krievijas U-20 izlase 78:75 (18:26, 23:18, 10:15, 27:16)

Finālspēlē Spānijas izlase tiksies ar Francijas valstsvienību, kas 2008.gada Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas.

Latvijas U-20 sieviešu izlase bronzas godalgas Eiropas U-20 čempionātā izcīnīja otro reizi vēsturē. Latvietes trešās bija arī 2005.gadā, un toreiz, tāpat kā tagad, komandu vadīja Ainārs Čukste.

Tāpat vienu reizi pie bronzas godalgām tikusi Latvijas U-18 puišu basketbola izlase, kas trešo vietu izcīnīja 2007.gada Eiropas čempionātā.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Elīna Babkina, Baiba Eglīte, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Diāna Ozoliņa, Liene Priede, Laura Puriņa, Anete Šteinberga, Līga Šurkusa, Laura Vētra.

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu