Latvijas U-20 izlases basketbolistes pieveic arī Polijas vienaudzes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase Eiropas čempionāta, kas norisinās Polijas pilsētā Gdiņā, apakšgrupu turnīra pēdējā, trešajā spēlē, pateicoties Elīnas Babkinas lieliskai spēlei, ar rezultātu 86:69 (18:26, 15:10, 29:13, 24:17) pieveica Polijas vienaudzes, izcīnot trešo panākumu trijos mačos.

Aizvadītajā mačā Babkina 33 spēlēto minūšu laikā guva 32 punktus un izpildīja piecas rezultatīvas piespēles. Vēl Latvijas izlase Anete Šteinberga guva 16 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Pirmais puslaiks aizritēja ar Polijas izlases pārākumu. Pēc pirmās ceturtdaļas polietēm bija astoņu punktu pārsvars, bet pēc puslaika - trīs. Tomēr turpinājumā latvietes pārņēma iniciatīvu mačā, kuru vairāk neatdeva.

Līdz ar to Latvija ar trijiem panākumiem izcīnīja uzvaru C apakšgrupā un otro posmu uzsāks ar divām uzvarām. Otro vietu izcīnīja Polija, kurai sekoja Lietuva un Čehija.

Kā ziņots, C grupas pirmajā mačā Latvijas izlase ceturtdien ar rezultātu 67:53 pieveica Čehiju, bet pēc tam ar 85:69 pārspēja Lietuvu.

Trīs labākās katras apakšgrupas komandas otrajā posmā turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. F apakšgrupu izveidos C un D grupu trīs spēcīgākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo maču rezultātus. D grupā uzvaru ar trijām uzvarām izcīnīja Francijas izlase, bet pārējo komandu vietu sadalījums noskaidrosies pēc Baltkrievijas un Krievijas mača. Ja šajā spēlē Krievija zaudēs, tad visām vienībām būs pa vienam panākumam un divām neveiksmēm.

Nākamajā spēlē Latvija pirmdien tiksies ar D grupā trešajā vietā palikušo komandu.

Savukārt izlases, kas pirmajā posmā ieņems pēdējās vietas savā apakšgrupā, turpinās cīņu par 13.-16.vietu, bet A divīziju nāksies atstāt divām vājākajām valstsvienībām.

Latvijas valstsvienība gatavošanās posmu Eiropas čempionātam uzsāka 19.maijā treneru Aināra Čukstes un Edija Eglīša vadībā. Gatavošanās posmā komanda ir aizvadījusi septiņas pārbaudes spēles, kurās piedzīvots viens zaudējums Krievijas vienaudzēm un izcīnītas sešas uzvaras - divreiz pārspējot Baltkrieviju, divreiz Ukrainu, kā arī pa vienai reizei uzvarētas krievietes un Latvijas U-18 meiteņu valstsvienība.

Pagājušajā U-20 čempionātā pirms gada Latvijas izlase iekļuva ceturtdaļfinālā, sacensību noslēgumā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Elīna Babkina, Baiba Eglīte, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Diāna Ozoliņa, Liene Priede, Laura Puriņa, Anete Šteinberga, Līga Šurkusa, Laura Vētra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu