"Naftinieki" ieeļļo "haizivis"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stenlija kausa izcīņas ceturtdaļfināla rezultāti turpina pārsteigt, jo uzvarēt lielākoties turpina vienas un tās pašas komandas. Pēc šārīta notikumiem tikai viena uzvara no iekļūšanas pusfinālā šķir arī "Sabres" un "Hurricanes", un vienīgie, kam izdevās izbojāt ballīti ar nosaukumu "3-0", izrādījās "Oilers" hokejisti, kas dramatiska mača trešajā pagarinājumā tomēr izrāva uzvaru pār "Sharks".

Anaheimas "Mighty Ducks" otrdien panāca 3-0 rezultātu sērijā ar Kolorādo "Avalanche", šodien trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja arī Austrumu konferences komandas no Bufalo un Reilijas.

"Duncis" Kanādas "senatoru" mugurā

To, kā attīstās notikumi sērijā starp Austrumu konferences čempioniem Otavas "Senators" un Bufalo "Sabres", šķiet, nebija gaidījis neviens. Pēc divām izbraukumā gūtām uzvarām (ar 7:6 un 2:1) ASV Kanādas pierobežas pilsētiņas komanda šorīt ar 3:2 guva vēl vienu panākumu arī savā laukumā.

Pagarinājumā sestajā minūtē uzvaras ripu iemeta Žans Pjērs Dumons, kam tie bija jau sestie vārti Stenlija kausā. Sērija tagad jau 3-0 "Sabres" komandas labā, un izšķirīgo dūrienu Bufalo "dunči" Otavas "senatoriem" var izdarīt jau sērijas nākamajā spēlē, kas notiks turpat Bufalo.

"Sabres" šajā spēlē diktēja noteikumus jau no pirmā perioda, kad mājiniekus vadībā izvirzīja Kriss Drūrijs. Otrā perioda sākumā Džeisons Speca panāca 1:1, bet trešdaļas vidū krievs Maksims Afinogenovs vēlreiz vadībā izvirzīja "dunčus". Priecāties par uzvaru tomēr bija pāragri, jo tieši pusotru minūti pirms spēles pamatlaika beigām Speca guva arī savus otros vārtus un vēlreiz atjaunoja līdzsvaru.

Velni nonākuši īstā ellē

Tā kā Stenlija kausa izcīņas vēsturē tikai divreiz ir piedzīvots precedents, kad no 0-3 komanda atspēlējas un pēc tam panāk uzvaru arī visā sērijā (1942. gadā "Meaple Leafs", 1975. gadā "Islanders"), tad "Senators" dienas, visticamāk, ir skaitītas.

To pašu var attiecināt arī uz Ņūdžersijas "Devils", kas pēc diviem zaudējumiem izbraukumā, šorīt arī savā laukumā ar 2:3 atzina Karolīnas "Hurricanes" pārākumu. Sērijā 0-3, un vienīgās "velnu" cerības, ka savā "ellē" jeb Īstrezerfordā izdosies tomēr "viesuļus" piežmiegt sērijas ceturtajā spēlē.

Vārtus zaudētājiem guva krievs Sergejs Briļins un čehs Patriks Eliašs, bet Martinu Brodēru pa reizei pārspēja Mets Kalens, Džeisons Viljamss un Rods Brindamūrs. Pēdējais bija precīzs otrā perioda izskaņā un, kā vēlāk izrādījās, tie bija uzvaras vārti.

Nakts mocības un prieki Edmontonā

Ja uz kaut ko Stenlija kausā vēl var cerēt Kanāda, tad tā ir viena no kanādiskākajām NHL komandām "Oilers". Ceturtdaļfināla trešā spēle starp "naftiniekiem" un Sanhosē "Sharks" jau bija ieilgusi līdz trešajam pagarinājumam, un tā vien šķita, ka atkal uzvarēs lieliskajā formā esošās "haizivis" un arī ceturtajā Stenlija kausa sērijā rezultāts kļūs 3-0.

Šorīt - tikai 9.45 pēc Latvijas laika (!), "Oilers" komandas uzbrucējam Šonam Horkofam trešā pagarinājuma trešajā minūtē tomēr izdevās ieraidīt ripu somu vārtsarga Vesas Toskalas sargātajos vārtos. 3:2, un sērijā Edmontonai ir izdevies samazināt rezultāta starpību līdz 1-2.

Toskala šajā mačā dabūja pamatīgi pasvīst, atvairot 54 no 57 pretinieku metieniem. Dveins Rolosons 32/34.

Vārtus "Oilers" komandas labā šajā mačā vēl guva Marks Andre Beržerons un Rafi Toress, bet "Sharks" rindās pa reizei izcēlās Patriks Marlo (devītie vārti "play off"!) un Pets Rīzmillers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu