Stenlija kauss - pārsteigumi turpinās!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vakar notikušajām spēlēm visās Stenlija kausa izcīņas četrās ceturtdaļfināla sērijās rezultāts ir kļuvis 2-0, un šādu pārsvaru ir ieguvušas komandas, kurām to nebūt neparedzēja, - "Sabres", "Hurricanes" un "Sharks".

Pietiek jau ar to, ka Rietumu konferences pusfinālā ir iekļuvušas visas četras zemāk izsētās komandas. Šķiet, ka lielas problēmas iekļūt pusfinālā būs arī Austrumu konferences čempioniem Otavas "Senators", titulētajiem aizsardzības "monstriem" Ņūdžersijas "Devils", kā arī uzbrukuma stila komandai no klinšu kalniem Kolorādo "Avalanche" ar vienīgo šobrīd NHL latvieti Kārli Skrastiņu ierindā.

"Lavīna" otro zaudējumu "uz nulles" mačā ar "Mighty Ducks" piedzīvoja vēl svētdien, savukārt vakar otrās neveiksmes pēc kārtas piedzīvoja citi favorīti.

Par lielāko pārsteigumu jāuzskata Bufalo "Sabres" otrā uzvara pēc kārtas izbraukumā pār spēcīgo "Senators" komandu - šoreiz ar 2:1. Sērijā "dunči" tagad ir vadībā ar 2-0, un divi nākamie mači notiks jau nelielajā ASV pilsētiņā pie pašas Kanādas robežas.

Svarīgākie notikumi šajā spēlē risinājās otrajā periodā, turklāt četru minūšu intervālā. Vispirms "Sabres" pēc Žana Pjēra Dumona un vācieša Johena Hehta metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet drīz vien Krisam Filipsam vienus vārtus izdevās atgūt.

Lai arī "senatoriem" bija milzīgs pārsvars uzbrukumā, fantastisks bija "Sabres" komandas vārtsargs Raians Millers, kurš atvairīja 43 (!) no 44 mājinieku metieniem, kamēr "Sabres" spēlētāji pa Reja Emerija cietoksni meta tikai 17 reižu...

Lai arī Karolīnas "Hurricanes" NHL pamatturnīru Austrumu konferencē noslēdza otrajā vietā aiz "Senators", neviens viņiem nesolīja vieglas dienas sērijā pret trīskārtējiem Stenlija kausa ieguvējiem "Devils". Tomēr negaidīti samizojuši "nelabos" pirmajā spēlē ar 6:0, "viesuļi" vakar ar 3:2 izcīnīja uzvaru arī otrā mača pagarinājumā.

Sērijā "Hurricanes" ir vadībā ar 2-0, taču divi nākamie mači notiks "Devils" arēnā Īstrezerfordā.

Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē guva zviedrs Niklass Valins, bet tikai trīs (!!!) sekundes pirms spēles pamatlaika beigām izlīdzinājumu 2:2 panāca Karolīnas komandas uzbrukuma līderis Ēriks Stāls. Interesanti, ka vadībā "Devils" bija izvirzījušies tikai 21 sekundi pirms pamatlaika beigām, kad vārtus guva Skots Gomess.

Vēl vienus vārtus "Devils" labā šajā spēlē guva Džeimijs Langenbrunners, bet "Hurricanes" rindās izcēlās Marks Reki.

"Devils" un Kanādas izlases vārtsargs Martins Brodērs atvairīja 35 no 38 "Hurricanes" metieniem. Kems Vords - 23/25.

Vismazāk pārsteidzošs bija Sanhosē "Sharks" komandas otrais panākums pēc kārtas pār Edmontonas "Oilers" (2:1), jo "haizivis" jau regulārā turnīra izskaņā demonstrēja lielisku hokeju un turnīra tabulā spēja apsteigt ne tikai "naftiniekus" vien.

Tomēr vairums ekspertu savas balsis bija atdevuši "Oilers" komandai, kurā spēlē vairāki Kanādas izlases hokejisti, kā arī sezonas laikā no "Bruins" iemainītā krievu zvaigzne Sergejs Samsonovs.

Tomēr arī "Sharks" ir ko likt pretim, un pirmkārt tas ir NHL regulārās sezonas rezultatīvākais hokejists Džo Torntons [starp citu, arī iemainīts no "Bruins"] un labākais līgas vārtu guvējs Džonotans Čīču.

Vakardienas spēlē pa vieniem vārtiem guva abi bijušie komandas biedri Samsonovs un Torntons, tomēr uzvaras saldmi varēja baudīt pēdējais. Spēles rezultātu pirmajā periodā atklāja "Sharks" aizsargs Toms Preisings, bet otrajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Samsonovs.

Tomēr vēl otrajā periodā, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus no Patrika Marlo un Čīču piespēlēm guva neviens cits kā Torntons. "Oilers" zaudēja, par spīti tam, ka Dveins Rolosons tika galā ar 36 no 38 pretinieku metieniem. Vesa Toskala - 24/25.

Sērijā "Sharks" tagad ir vadībā ar 2-0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu