Jurevičus šokē Ventspili (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas spēlē piektdien "Liepājas lauvas" izbraukumā ar 102:99 pagarinājumā pārspēja pagājušās sezonas vicečempionus "BK Ventspils". Par mača varoni kļuva Jurevičus, kurš izlīdzināja rezultātu pamatlaika beigās, kā arī guva uzvaru nesošo trīspunktu metienu pagarinājumā.

Jurevičus, kam tā bija viena no karjeras labākajām spēlēm, pavisam guva 36 (!) punktus, no kuriem deviņus pagarinājumā. Vēl basketbolists mača gaitā realizēja arī visus četrus trīspunktu metienus. 18 punktus "Liepājas lauvu" labā guva Klāvs Ansons, turklāt izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas.

"BK Ventspils" komandā 19 punktus guva Džastins Lavs, bet Akina Akingbalas ieguldījums bija 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Pirmo ceturtdaļu labāk aizvadīja "BK Ventspils", kura iekrāja deviņu punktu pārsvaru - 32:23. Arī visu otro ceturtdaļu vadībā atradās "Ventspils", pēc pirmā puslaika ejot atpūtā ar sešu punktu pārsvaru - 59:53.

Trešajā ceturtdaļā Liepājas komanda ne tikai spēja rezultātu izlīdzināt, bet arī izvirzīties vadībā - 74:72. Mača ceturtā ceturtdaļa risinājās punkts punktā. 12 sekundes pirms mača beigām Raimonds Gabrāns vadībā ar 87:85 izvirzīja mājiniekus, tomēr atlikušajā laikā Jurevičus prata panākt neizšķirtu.

33 sekundes pirms pagarinājuma beigām rezultāts bija neizšķirts 99:99. "Ventspils" uzbrukumā kļūdījās Lavs, bet par mača galveno varoni kļuva Jurevičus, kurš sekundi (!) pirms mača beigām iemeta trīspunktu metienu, nodrošinot uzvaru "Liepājas lauvām" ar 102:99.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā "Liepājas lauvām" ar septiņām uzvarām 14 spēlēs saglabā sesto vietu, kamēr "BK Ventspils" komandai ir septiņas uzvaras deviņās spēlēs un trešā vieta turnīra tabulā.

Tikai smagā cīņā uzvaru piektdien izcīnīja pagājušās sezonas čempionvienība Rīgas ASK, kas savā laukumā ar 82:80 pārspēja "BK Valmiera".

Nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām ar rezultātu 75:70 vadībā vēl bija viesi, tomēr mača izskaņu sekmīgāk nospēlēja čempioni, izcīnot smagu uzvaru. Mača pēdējās divās minūtēs septiņus punktus guva Sandis Buškevics.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 28 gūtajiem punktiem bija Sandis Valters, kurš realizēja astoņus (!) trīspunktu metienus, Kērtiss Miladžs pievienoja 17 punktus, bet Ārona Bramleta rēķinā 15 punkti.

"Valmieras" komandā Kērtiss Nešs guva 20 punktus, Andrejs Jansons guva 15 punktus, bet Hosē Oliveiro 14 punktus.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā ASK ar astoņām uzvarām astoņos mačos saglabā pirmo vietu, bet "Valmieras" komandai 15 spēlēs ir deviņi panākumi un ceturtā pozīcija.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu