Ģenerālmēģinājums pret neērto Šveici (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien septiņos vakarā pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas hokeja izlase "Arēnā Rīga" uzņems vienu no visu laiku neērtākajiem pretiniekiem - Šveici. Pēc mača acīmredzot kļūs zināms izlases sastāvs, kurš mūsu zemes godu aizstāvēs vēsturiskajā čempionātā Rīgā.

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijas izlase ar Šveici ir tikusies jau 14 reizes, taču oficiālos turnīros Alpu zemes hokejistus tā arī nav spējusi uzvarēt.

Bilance: trīs uzvaras, trīs neizšķirti, astoņi zaudējumi ar kopējo vārtu attiecību 28 pret 41...

Visas trīs uzvaras Latvija ir guvusi pārbaudes spēlēs, bet divi no trim neizšķirtiem ir izcīnīti pasaules čempionātos - viens A grupā, bet otrs (1:1) vēsturiskajā 1996. gadā Eindhovenā, kad Latvijas izlasei tas pirmoreiz pavēra ceļu uz augstāko divīziju, bet Šveici vēl uz gadu atstāja B grupā.

Pēdējoreiz Latvija ar Šveici tikās pagājušā gada decembrī starptautiskā pārbaudes turnīrā Slovākijā un piedzīvoja zaudējumu ar 1:4.

Gatavojoties Rīgas čempionātam, šveiciešu pārbaudes spēļu rezultāti ir nevainojami - piecas uzvaras un viens neizšķirts. Divas minimālas uzvaras ar 1:0 pār Vāciju, ar 2:1 un 6:3 pārspēta Norvēģija, kā arī neizšķirts 2:2 un pārliecinoša uzvara ar 4:0 pār slovākiem.

Šveicieši Rīgā ielidoja jau pirmdien, bet šodien abas komandas jau tiksies uz ledus. Pasaules čempionātā mūsu šīsdienas pretinieki spēlēs B apakšgrupā kopā ar Zviedriju, Ukrainu un Itāliju.

Foto: AFI

Latvijas izlases vārtos acīmredzot stāsies Mārtiņš Raitums, bet nav izslēgts, ka spēles vidū iespēja sevi parādīt tiks dota arī Edgaram Masaļskim. Sergeja Naumova sniegums Latvijas izlases galveno treneri Pjotru Vorobjovu (att.) tā īsti nav apmierinājis, tāpēc komandas pirmo vārtsargu, treneris visticamāk izvēlēsies no Raituma un Masaļska kandidatūrām.

Nav arī izslēgts, ka iespēja uzspēlēt pasaules čempionātā tiks dota visiem trim, taču, kā apliecina arī TVNET Sports lasītāju atbildes uz dienas jautājumu "Kurš pasaules čempionātā Rīgā būs Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs?", lielais vairums jeb 51% respodentu uzskata, ka par izlases "pamatmūri" kļūs tieši 21 gadu vecais Raitums no Talsiem.

Kas attiecas uz laukuma spēlētājiem, tad pirmo pārbaudes spēli Latvijas izlases sastāvā aizvadīs Somijas čempions Jānis Sprukts, kurš ieņems Edgara Žaltkovska vietu pirmā uzbrucēju trijnieka centrā.

Latvijas izlases iespējamie virknējumi pret Šveici

Vārtsargi: Mārtiņš Raitums, rezervē - Edgars Masaļskis.

1. maiņa: Arvīds Reķis - Agris Saviels, Grigorijs Panteļejevs - Jānis Sprukts - Mārtiņš Cipulis. 2. maiņa: Atvars Tribuncovs - Māris Jass, Leonīds Tambijevs - Aleksandrs Semjonovs (C) - Aleksandrs Ņiživijs. 3. maiņa: Georgijs Pujacs - Guntis Galviņš, Miķelis Rēdlihs - Aleksejs Širokovs - Viktors Bļinovs 4. maiņa: Kaspars Astašenko - Aleksandrs Jerofejevs, Juris Štāls - Herberts Vasiļjevs - Lauris Dārziņš. Rezervē - Edgars Žaltkovskis, Kaspars Daugaviņš, Aleksandrs Macijevskis, Jānis Andersons, Arturs Kulda.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu