Skrastiņš lietderīgs, Ozoliņš neveiksmīgs (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Otro uzvaru pēc kārtas šorīt agri pēc Latvijas laika Stenlija kausa izcīņas astotdaļfinālā izcīnīja Kolorādo "Avalanche", kas viesos guva virsroku pār Dalasas "Stars" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā jau ar 2-0. Daudz bēdīgāk klājās Ņujorkas "Rangers", kas bez savainotā Jaromira Jāgra arī otrajā spēlē bezcerīgi zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

Uzvaras vārtu specs Sakiks un stabilais Skrastiņš

Pateicoties Breta Klārka spēles pamatlaika beigās gūtajiem izlīdzinājuma vārtiem un komandas kapteiņa Džo Sakika veiksmei pagarinājuma piektajā minūtē, "Avalanche" šorīt Dalasā ar 5:4 izrāva uzvaru pār vietējiem "Stars".

Lielu spēles apjomu šoreiz paveica "dzelzsvīrs" Kārlis Skrastiņš, kurš savā komandā uz ledus bija visilgāk - 29 minūtes un 14 sekundes - divreiz metot pa vārtiem, nobloķējot trīs pretinieku raidītās ripas un spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajā periodā "lavīna" pēc Roba Bleika, Endrjū Bruneta un Milana Hejduka metieniem panāca iespaidīgu 3:0 pārsvaru, tomēr otrais pagāja mājinieku zīmē, kas iemeta četras ripas pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 4:3. Divus vārtus guva Jere Lehtinens, bet pa reizei Žozē Teodoru pārspēja Jusi Jokinens un Maiks Modano.

Kad Dalasa jau gatavojās sveikt savējos ar pirmo uzvaru un izlīdzinājumu sērijā, Klārks divas minūtes un četras sekundes pirms spēles pamatlaika beigām pēc Hejduka piespēles panāca izlīdzinājumu 4:4.

Pirmajā pagarinājumā ilgi nebija jāspēlē, jo Sakiks jau piektajā minūtē pielaboja Džona Maikla Laila metienu no iemetiena apļa, nodrošinot ar septīto numuru izsētajai "Avalanche" komandai ne tikai uzvaru spēlē, bet arī pārliecinošu favorītu statusu visā sērijā.

Nākamās divas astotdaļfināla spēles notiks "Avalanche" laukumā Denverā.

Gūstot septītos vārtus "play off" spēles pagarinājumā, Sakiks ir ne tikai uzlabojis savu personisko rekordu, bet arī atkārtojis leģendārā Monreālas "Canadiens" snaipera Morisa [Raķetes] Rišāra seno sasniegumu.

Ozoliņa melnā diena

Drūms noskaņojums šorīt valdīja Ņujorkas "Rangers" ģērbtuvēs, jo bez sava savainotā vadoņa Jaromira Jāgra ņujorkieši bija bezspēcīgi organizētās "Devils" aizsardzības priekšā. Zaudējums ar 1:4 un sērijā līdz divām uzvarām jau 0-2.

Martins Brodērs vārtos - tā ir puse uzvaras...
Martins Brodērs vārtos - tā ir puse uzvaras... Foto: ESPN.com

Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Džons Medens, bet vienreiz Kevinu Vīksu pārspēja Braians Džonta. Ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džejs Pandolfo, bet uzdevumu augstumos bija Martins Brodērs, kurš šajā spēlē atvairīja 25 no 26 metieniem.

Vienīgos vārtus "Rangers" labā guva Bleirs Bets, bet Sandis Ozoliņš trīsreiz meta pa Martina Brodēra vārtiem, nobloķēja vienu "Devils" hokejistu metienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2. Tieši Ozoliņš kļuva par vienu no lielākajiem šā mača neveiksminiekiem un grēkāžiem.

Pirmā perioda astotajā minūtē skaitliskajā vairākumā Ozoliņu "Devils" aizsardzības zonā atbruņoja Braians Rafalskis un izgājienā divi pret vienu aizsargu rezultatīvi izspēlēja ripu Madenam - 0:1.

Otrā Ozo ķibele izrādījās vēl nepatīkamāka. "Rangers" presēja "Devils" skaitliskajā vairākumā pieci pret trim, taču "Devils" izdevās izsist ripu no zonas tieši tajā brīdī, kad no sodīto soliņa laukumā atgriezās Medens. Viņa sitienu izgājienā viens pret vienu Vīkss gan atvairīja, taču ripu nespēja nofiksēt un tā pārlēca viņam pāri un nostājās uz pašas vārtu līnijas.

Pirmais pie tās piesteidzās Ozoliņš, taču nelaimīgā kārtā to ievirzīja pats savos vārtos...

Labā ziņa viņam un "reindžeriem" - sliktāk acīmredzot nevar būt, turklāt nākamās divas spēles notiks Medisonskvērgārdenā un iespējams, ka ierindā atkal būs Jāgrs. Vēl viss šajā sērijā nav beidzies.

Bufalo vārtu garša un "Canadiens" uzvarētāju gars

Ar rezultātu 2-0 pēc šīrīta spēlēm savās sērijās ir vadībā arī Bufalo "Sabres" un Monreālas "Canadiens" komanda. "Sabres" savā laukumā ar 8:2 sagrāva Filadelfijas "Flyers", un šķiet, ka pat Petera Forsberga "ģēnijs" neglābs "lidotājus" no izlidošanas jau Stenlija kausa pirmajā kārtā.

Par mača varoņiem Kanādas pierobežas pilsētiņā Bufalo kļuva Žans Pjērs Dumons un Džeisons Pominvils - pa trīs gūtiem vārtiem un pa rezultatīvai piespēlei katram.

Vēl pa vārtiem guva Kriss Drūrijs un Aless Kotaliks, bet zaudētāju rindās izcēlās Saimons Gaņjē un Petrs Nedveds.

Īstu cīnītāju raksturu šorīt demonstrēja arī "Canadiens", kas tikai otrajā pagarinājumā ar 6:5 pārspēja Karolīnas "Hurricanes", turklāt tas notika pretinieku laukumā.

Foto: AFI

Sērijā "kanādieši" (att.) tagad ir vadībā ar 2-0 un nu varēs izbaudīt arī sava laukuma priekšrocības. Uzvaras vārtus otrā pagarinājuma trešajā minūtē guva Maikls Raiders.

Līdzīgi kā "Avalanche", arī "Canadiens" pirmajā periodā pēc Jana Bulisa, Raidera un Radeka Bonka gūtajiem vārtiem izvirzījās vadībā ar 3:0, taču nespēja šo pārsvaru noturēt.

Otrajā periodā Mets Kalens un Rods Brindamūrs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet trešās trešdaļas sākumā Rejs Vitnijs un vēlreiz Brindamūrs vadībā ar 4:3 jau izvirzīja mājiniekus.

Lielā šūpošanās turpinājās, jo ar 36 sekunžu intervālu pa vieniem vārtiem savukārt guva Aleksejs Kovaļevs un Rihards Zedņiks - atkal priekšā izvirzot viesus. Izlīdzinājumu "viesuļvētra" panāca tikai pusotru minūti pirms spēles pamatlaika beigām, kad Kristobalu Uē pārspēja Korijs Stilmans - 5:5.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu