Latvijas rallija sezona būs aizraujoša

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Automobiļu federācijas Rallija komisijas pārstāvis Jānis Krastiņš otrdien notikušajā preses konferencē izteicās, ka "LMT Latvijas rallija čempionāta" jaunajā sezonā gaidāmas aizraujošas sacensības.

"Esmu priecīgs, ka "LMT Latvijas rallija čempionāts" ir iecienīts ne tikai Latvijā, bet arī pazīstams Eiropā. Mūsu braucēji jau ir saņēmuši piedāvājumus no ārvalstu čempionātiem un komandām. Domāju, ka arī 2008. gada Latvijas rallija čempionātā gaidāmas aizraujošas sacensības. Noteikti priecē tas, ka N3 klasē ir palielinājies dalībnieku skaits, turklāt par Latvijas čempionātu šogad tiek plānoti arī raidījumi Latvijas Televīzijas 7. kanālā LTV7," teica Krastiņš.

Pasākuma laikā LAF Rallija komisija un SIA "Latvijas Mobilais Telefons" parakstīja vienošanos par sadarbību 2008. gada "LMT Latvijas rallija čempionāta" atbalstīšanā. Sadarbība tika aizsākta jau 2006. gadā.

"Rallijs un tehniskie sporta veidi Latvijā ir populāri. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc turpinām sadarbību. Priecē tas, ka iepriekšējā sezona noritēja aizraujošā cīņā. Neprognozējama cīņa līdz pat finišam ir tas, kas padara šo sporta veidu aizraujošu," teica SIA "Latvijas Mobilais Telefons" prezidents Juris Binde.

Pagājušā gada vicečempions N4 klasē Andis Neikšāns atzina, ka startiem šajā sezonā gatavojas ļoti nopietni. "Ar katru gadu atbildība kļūst aizvien lielāka. Šķiet, ka šajā gadā varētu būt kāpums uz augšu. Ar nepacietību gaidu sezonas pirmās sacensības, kurās varēs salīdzināt spēkus. Latvijas čempionāta starti mani ir ļoti svarīgi, turklāt svarīgs starts būs arī pasaules čempionātā Somijā, kuram gatavošos visas sezonas laikā, piedaloties arī sacensībās ārpus Latvijas. Komandas interesēs ir nepārtraukta attīstība," atklāja Neikšāns.

"Domāju, ka konkurence šogad būs liela. Komanda noteikti cīnīsies par uzvaru. Minimālais sasniegums individuālajās sacensībās būs tikšana pirmajā trijniekā," atzina N4 klases dalībnieks Mārtiņš Būčiņš, kurš pagājušajā sezonā šajās sacensībās izcīnīja trešo vietu.

"Arī šogad centīšos izcīnīt uzvaru. Par jauniem konkurentiem būšu tikai priecīgs," izteicās pagājušā gada N3 klases uzvarētājs Dans Leščs.

"LMT Latvijas rallija čempionāta" sākums plānots 16. februārī Gulbenē, kad notiks rallijs "Sarma 2008", bet otrais posms būs "Lukoil Winter Rally", kas norisināsies no 23. līdz 24. februārim. No 17. līdz 18. maijam notiks rallijs "Talsi 2008", no 7. līdz 8. jūnijam - rallijs "Cēsis 2008", no 4. līdz 5. jūlijam - rallijs "Kurzeme 2008", no 15. līdz 17. augustam - rallijs "Rāzna 2008", bet no 4. līdz 5. oktobrim - rallijs "Latvija 2008". Krastiņš preses konferencē atklāja, ka rallijs "Latvija 2008" šogad tiek plānots Madonas pusē, jo trase būtu ātra, kas patīk daudziem Latvijas čempionāta sportistiem.

Sezonas laikā notiks sacensības N4 un N3 klasēs, kā arī Latvijas kausa izcīņas kategorijās A+ un 2WD+.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu