Savainojumi vajā Latvijas izlasi (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Savainojumu dēļ Latvijas hokeja izlasei pārbaudes spēlē ar Somiju šopiektdien Rīgā nevarēs palīdzēt uzbrucēji Herberts Vasiļjevs un Aleksandrs Macijevskis.

Tajā pašā laikā ārpus sastāva paliks vairāki jaunie hokejisti, to skaitā Kaspars Daugaviņš un Kaspars Saulietis, kuri vienīgie guva vārtus pārbaudes mačos ar Krieviju.

Vasiļjevs, kurš tikai nesen ir pievienojies Latvijas izlases kandidātiem, vakar treniņā atsvaidzināja veco ceļgala savainojumu, savukārt Macijevskis vēl otrdienas treniņā dabūja pa kāju ar ripu pēc spēcīga Viktora Ignatjeva metiena.

"Mocikam [Macijevskim] lūzuma tur nav, to apstiprināja arī rentgens, tomēr kāja ir sapampusi un pagaidām viņš nav nekāds spēlētājs," atzina izlases ārsts Jānis Kvēps. Kas attiecas uz Vasiļjevu, tad "doks" uzsvēra, ka vecas traumas ārstēšana var prasīt ilgāku laiku, tāpēc grūti tagad pateikt, kad Vasiļjevs atgriezīsies ierindā.

Latvijas izlase pagaidām ir palikusi bez viena no uzbrukuma līderiem Herberta Vasiļjeva.
Sarūgtinājumu par notikušo izteica arī Latvijas izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs: "Rēķinājāmies viņu pārbaudīt spēlē pret Somiju, bet tagad šī iespēja ies secen."

Iespējams, ka pret somiem laukumā varēs iziet Latvijas izlases veterāns Aleksandrs Semjonovs, kurš otrajā pārbaudes spēlē ar Krieviju savainoja muguru, bet tagad jau ir atsācis treniņus.

Savainotā Vasiļjeva vietā vienā maiņā ar Juri Štālu un Māri Ziediņu piektdien pret Somiju spēlēs "Rīga 2000" rezervists Aldis Āboliņš, bet malā šoreiz paliks aizsargs Jānis Andersons, kā arī uzbrucēji Vladimirs Mamonovs, Kaspars Daugaviņš un Kaspars Saulietis. Divi pēdējie bija vienīgie, kas divās pārbaudes spēlēs ar Krievijas izlasi spēja gūt vārtus Latvijas izlases labā.

Kaspars Daugaviņš.
Kaspars Daugaviņš. Foto: AFI

Spēlei ar Somiju netikšot pieteikts arī jauniešu izlases aizsargs Arturs Kulda, kurš uz rezervistu soliņa palika abās spēlēs pret krieviem.

Iespēja trenēties kopā ir valstsvienību ir beigusies arī četriem citiem jauniešu izlases hokejistiem - Krišam Grundmanim, Oskaram Cibuļskim, Artūram Ozoliņam un Gatim Gricinskim.

Latvijas izlases iespējamais sastāvs spēlē ar Somiju

Vārtsargi: Sergejs Naumovs, rezervē - Edgars Masaļskis; 1. maiņa: Arvīds Reķis - Agris Saviels, Grigorijs Panteļejevs - Edgars Žaltkovskis - Mārtiņš Cipulis; 2. maiņa: Viktors Ignatjevs - Aleksandrs Jerofejevs, Miķelis Rēdlihs - Viktors Bļinovs - Aleksejs Širokovs; 3. maiņa: Atvars Tribuncovs - Māris Jass, Leonīds Tambijevs - Sergejs Čubars (Aleksandrs Semjonovs) - Aleksandrs Ņiživijs; 4. maiņa: Georgijs Pujacs - Guntis Galviņš, Juris Štāls - Aldis Āboliņš - Māris Ziediņš;

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu