Spēle labāka, rezultāts - sliktāks (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFI

Turpinot gatavošanos pasaules čempionātam Latvijas hokeja izlase svētdien Rīgā arī otrajā pārbaudes mačā zaudēja Krievijai.

Atzīstamu sniegumu mūsu komandas vārtos rādīja Mārtiņš Raitums, taču laukuma spēlētāji nespēja izmantot nevienu no daudzajām vārtu gūšanas iespējām.

Latvijas hokejisti šodien tā arī ne reizi nespēja pārspēt teicami spēlējošo Krievijas izlases vārtsargu Aleksandru Fomičevu un zaudēja krieviem ar 0:2. Spēles rezultātu sestajā minūtē atklāja Deniss Arhipovs, bet trešā perioda sākumā viesu pārsvaru dubultoja Aleksandrs Haritonovs.

Spēle, tāpat kā dienu iepriekš, sākās ar lielāku Krievijas hokejistu pārsvaru. Vēl nebija aizvadīta minūte, kad uz sodīto spēlētāju soliņu doties spiests bija Arvīds Reķis. Krievijai radās vairākas iespējas, taču vārti netika gūti. To izdarīja krievi piecas minūtes vēlāk, kad krievs Deniss Arhipovs apspēlēja mūsu spēlētāju un raidīja ripu starp Latvijas izleses vārtsarga Mārtiņa Raituma kājsargiem.

Turpinājumā noteikumus pārkāpj arī Krievijas hokejisti un Latvijai rodas laba iespēja - saņēmis piespēli no aizvārtes Aleksejs Širokovs bīstami met pa vārtiem, bet Krievijas izlases vārtsargs Fomičevs tiek galā ar šo metienu. Vairākumu mūsējiem realizēt nepalīdz pat viens no izlases līderiem - Aleksandrs Ņiživijs, kurš nepiedalījās iepriekšējā spēlē.

12. minūtē par spēli ar augsti paceltu nūju pretinieku laukuma pusē noraidīts tiek Miķelis Rēdlihs, taču pēc neilga laika līdzīgs liktenis piemeklē arī krievu Alekseju Nikhnovu un komandas spēlē četri pret četri. Krievi pārņem iniciatīvu un vienā no epizodēm Latviju no vārtu zaudējuma glābj vārtu stabiņš. Noraidīts mūsējo rindās tiek komandas kapteinis Aleksandrs Semjonovs, taču vairākums paliek nerealizēts.

Arī otrais periods sākās ar noraidījumiem, kad tos visai īsā laikā nopelnīja Aleksandrs Titovs, Atvars Tribuncovs un Aleksandrs Sjomins. Vēlāk uz sodīto soliņa spiests sēdēt ir Ņiživijs.

Mūsu hokejisti izceļas arī pozitīvā gaismā - otrā perioda vidū Vladimirs Mamonovs izlaužas pret vārtiem, taču met garām. Nākamajā mirklī savu meistarību demonstrē Raitums, kurš aptur krievu pretuzbrukumu un tajā uz pretējiem vārtiem dodas Ņiživijs, kurš gan nespēj pielikt punktu savam sologājienam, jo netiek līdz metienam. Arī Rēdliha centieni nepārvēršas vārtu guvumā un spēles otrajā trešdaļā vārti netiek gūti.

3. perioda sākumā Krievijas izlases sargātajiem vārtiem bīstami uzbrūk Mārtiņš Cipulis, kura raidījumu atsit Fomičevs. Arī mēģinājums apspēlēt pretinieku vārtsargu neizdodas. Vēl ļaunāk - pretuzbrukumā dodas krievi un Aleksandra Haritonova raidījums ir precīzs - 0:2.

44. minūtē par pretinieka turēšanu noraidījumu saņem Tribuncovs, kurš ar tiesneša lēmumu ir ļoti neapmierināts un vairākas reizes dauza savu nūju pret aizsargstiklu, kā rezultātā soģis viņam piešķir noraidījumu par nedisciplinētu uzvedību - 2+10.

Kad līdz spēles beigām palikušas nedaudz vairāk par 10 minūtēm, par Kaspara Saulieša turēšanu uz sodīto soliņa dodas Jurijs Dobriškins. 52. minūtē Cipulim bija lieliska iespēja iziet vienatnē pret Krievijas vārtsargu, taču pēdējā brīdī aizsargs viņam ripu atņem. Divas minūtes vēlāk lieliska iespēja rodas Rēdliham, kurš apspēlē pretinieku un nonāk aci pret aci ar Fomičevu. Diemžēl metiens lido garām vārtiem. Kad līdz mača beigām atlikušas četras minūtēs līdz vārtiem izlaužas Grigorijs Panteļejevs, taču mūsu 13. numuru krievi neitralizē.

Brīdi vēlāk Latvijai vairākums - Leonīdu Tambijevu klupina Deniss Arhipovs. Skaitliskais pārsvars tā arī paliek neizmantots, kaut arī labas iespējas rodas Ņiživijam un Mamonovam. Spēles beigu rezultāts 0:2. Par labāko Latvijas izlasē atzina aizsargu Arvīdu Reķi, bet pretinieku komandā tas bija vārtsargs Aleksandrs Fomičevs.

Pēc mača Krievijas izlases vecākais treneris Vladimirs Krikunovs ar savu padoto sniegumu īsti apmierināts nebija, sakot, ka tā pa īstam spēlējis esot tikai vārtsargs Fomičevs, kurš vairākas reizes glāba komandu. Krievi pietiekoši labi neesot spēlējuši laukuma vidusdaļā, tāpēc latvieši bijuši pārāki divcīņās viens pret vienu.

Savukārt Latvijas izlases vadītājs Pjotrs Vorobjovs uzsvēra, ka šī salīdzinājumā ar pirmo, esot bijusi pavisam cita spēle: "Pēc pagājušās spēles teicu spēlētājie, lai tie spēlē citādāk. Ja iepriekšējā mačā mēs izdarījām tikai 15 metienus pa vārtiem, tad tagad to skaits bija lielāks - 27. Mēs varējām gūt vārtus, taču pretinieki nospēlēja labāk. Pēdējie vārti radās vispār no nekā un Krievijas izlase tos guva ļoti viegli. Esmu apmierināts ar spēle, bet ne ar rezultātu."

Kādā no spēles epizodēm muguru savainoja Aleksandrs Semjonovs un Vorobjovs pēc mača par to izteica lielu nožēlu un, tāpat kā vairums līdzjutēju, ļoti cer, kas šis savainojums nebūs pārāk nopietns. Pēc šīs spēles no kandidātu saraksta vēl neviens nav svītrots, ja vien neskaita vārtsargu Pēteri Skudru, par kuru Vorobjovam nav skaidrības. "No viņa neesmu saņēmis nekādu atbildi. Kad runājām pa telefonu, Skudra teica, ka atbrauks un tad arī parunāsim, taču nekas tāds nav noticis."

Tāpat nav skaidrības ar Rodrigo Laviņa piedalīšanos pasaules čempionātā. Viņš presē pateicis, ka izlasē nespēlēs, ja starp treneriem paliks Leonīds Beresņevs un, kā atklāja Vorobjovs, savu lēmumu hokejists nevēloties mainīt, jo viņš esot devis savu vārdu žurnālistiem. Vecākais treneris informēja, ka vēl neesot izlēmis to, kuri tad būs viņa asistenti.

Toties ieradies ir Arturs Irbe, kurš tuvākajās dienās pievienosies izlasei un sāks gatavošanoskopā ar Latvijas izlasi un iespējams, ka tieši viņš sargās mūsu valstsvienības vārtus piektdien, kad tā tiksies ar Somijas hokejistiem.

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Krieviju: Raitums (rezervē - Masaļskis); Reķis - Saviels, Cipulis - Žaltkovskis - Panteļejevs; Tribuncovs - Jass, Mamonovs - Semjonovs (Ņiživijs) - Tambijevs; Jerofejevs - Andersons, Macijevskis - Širokovs - Bļinovs (Daugaviņš); Galviņš - Pujacs, Rēdlihs - Āboliņš - Saulietis; Kulda.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu