Žoltoka fondam un piemiņai tiks atvērta jauna mājaslapa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vienam no Latvijas visu laiku labākajam hokejistiem Sergejam Žoltokam par piemiņu tiks atvērta jauna mājaslapa, kas galvenokārt būs kā fonds, lai atbalstītu jauniešu, bērnu hokeja attīstību Latvijā, pirmdien notikušajā preses konferencē pavēstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izpilddirektors un Sergeja Žoltoka fonda vadītājs Ēvalds Grabovskis.

"Esam ļoti gandarīti, ka šis projekts beidzot var startēt, šis ir pirmais solis, lai mēs sekmīgi varētu uzsākt komunikāciju ar sabiedrību. Šis portāls būs ļoti labs veids, kā atcerēties Sergeju un citus izcilus cilvēkus, kas Latvijas hokejā ir devuši ļoti lielu ieguldījumu," atklāja Grabovskis.

"Sergeja ieguldījums Latvijas hokejam ir nenovērtējams, viņš bija vienreizējs cilvēks un paraugs mums visiem. Viņu mīlēja ne tikai Latvijā, bet arī ASV un Kanādā. Ir grūti atcerēties viņu, jo notikusī traģēdija šokēja visu Latvijas sabiedrību. Bet no šī visa kopumā ir arī labas lietas, labi ir tas, ka mēs rīkojam ikgadējo Sergeja Žoltoka U-20 memoriālo piemiņas turnīru, kas palīdzēs latviešu junioriem sagatavoties U-20 pasaules čempionātam," pastāstīja LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Žoltoka piemiņas turnīrs norisināsies no 1. līdz 4.septembrim "Volvo" ledus hallē. Latvijas hokejisti sacentīsies ar Baltkrievijas un Dānijas U-20 valstsvienībām, kā arī Krievijas U-18 izlasēm.

"Mums ir ļoti nozīmīgs šis turnīrs, pirmkārt, tā ir liela cieņa spēlēt šāda vieda turnīrā, otrkārt, mums šis turnīrs palīdzēs sagatavoties pasaules U-20 čempionātam," pastāstīja Latvijas izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva palīgs Aigars Cipruss. "Mēģināsim atrast optimālo izlases sastāvu, un būs iespēja pārbaudīt puišu gatavību. Runājot par konkurenci sastāvā, atzīšos, cik mums to puišu ir, tik ir, bet mēģināsim atlasīt stiprākos un meistarīgākos."

Latvijas U-20 junioru izlase galvenā trenera Leonīda Beresņeva vadībā pirms junioru pasaules čempionāta no 14. līdz 18.novembrim Kopenhāgenā piedalīsies sešu valstu turnīrā ar Somijas, Dānijas, Baltkrievijas, Austrijas U-20 un Krievijas U-18 izlašu līdzdalību. Tās būs Latvijas izlases pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pirmās divīzijas pasaules čempionāta, kas norisināsies no 13. līdz 19.decembrim Baltkrievijas pilsētā Bobruiskā.

Latvijas junioru izlase pasaules čempionātā spēlēs A grupā kopā ar Baltkrievijas, Itālijas, Ukrainas, Japānas un Lielbritānijas izlasēm. Latvijas izlase centīsies atkārtot divus gadus senus panākumus, izcīnot vietu augstākajā divīzijā.

Piecu gadu laikā tikai vienreiz Latvijas junioriem izdevās uzvarēt Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā. Mērķis uzvarēt ir arī šogad. Ieeja uz visām spēlēm būs bez maksas.

Kā ziņots, pagājušajā gadā turnīrā uzvarēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" fārmklubs "Dinamo/Juniors", bet Latvijas U-20 izlase ieņēma trešo vietu.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā

vārtsargi - Jānis Kalniņš ("Liepājas metalurgs"), Toms Broks ("Rīga");

aizsargi - Mārtiņš Jakovļevs, Artūrs Salija, Ēriks Ševčenko, Mārtiņš Porejs, Artūrs Salija, Raimonds Tūbelis (visi "Rīga"), Rolands Gritāns, Gļebs Rogoza, Reinis Demiters, Romāns Ševčenko (visi "Liepājas metalurgs");

uzbrucēji - Māris Bičevskis, Juris Upītis, Elvijs Biezais, Miks Lipsbergs, Raimonds Upenieks, Vladislavs Dobrenkijs, Artūrs Mickēvičs (visi "Rīga"), Edgars Āboliņš, Māris Deļevka, Egīls Kalns, Bruno Zābis (visi "Liepājas metalurgs"), Ronalds Ķēniņš ("GC/Kusnacht/Lions", Šveice), Ģirts Jansons ("Arboga" J20, Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu