Daugaviņš varētu nostiprināties "Senators"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš varētu nostiprināties Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas "Senators" sastāvā, kaut pēc traumas izārstēšanas trešdien pirmo treniņu aizvadīja zviedrs Daniels Alfredsons.

"Senators" komanda trešdien nolēmusi atskaitīt citu zviedru uzbrucēju Miku Zibanejadu, kurš šovasar ar sesto numuru tika izvēlēts NHL jauno spēlētāju draftā. Karjeru Zibanejads turpinās savas dzimtenes komandā "Djurgarden", bet "Senators" sastāvā atgriezīsies nākamajā sezonā.

Šosezon deviņās aizvadītajās spēlēs Zibanejads "Senators" sastāvā izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -3.

Tieši Zibanejada vietu "Senators" komandas pamatsastāvā varētu ieņemt Daugaviņš.

Otrdien Daugaviņš, aizstājot Alfredsonu, aizvadīja otro spēli savā NHL karjerā, izpelnoties pozitīvas atsauksmes.

"Senators" regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 3:2 izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pieveica Karolīnas "Hurricanes" vienību, Daugaviņš laukumā pavadīja 15 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus metienus un veica vienu spēka paņēmienu, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā pēc otrdienas mača "Senators" ar astoņiem punktiem deviņās spēlēs pakāpās uz 11.vietu.

Kā ziņots, Otavas komanda Daugaviņu no sava fārmkluba Binhemtonas "Senators", kas spēlē AHL, izsauca pirmdien.

Šosezon aizvadītajās septiņās AHL spēlēs Daugaviņš izcēlies ar četriem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

23 gadus vecais Daugaviņš uz "Senators" fārmklubu tika nosūtīts oktobra sākumā. Vispirms Otavas vienība latviešu uzbrucēju ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā, tomēr vēlāk Daugaviņš to atstāja, jo neviens cits NHL klubs viņu neieguva savā īpašumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu