Lēbs startēs pasaules rallijkrosa čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs šogad ir pievienojies Team Peugeot Hansen vienībai un aizvadīs pilnu FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu. Tā sāksies ar sacensībām Portugālē 15.aprīlī un noslēgsies 27.novembrī Argentīnā.

Lēbs, kurš gada sākumā pirmo reizi startēja Dakāras rallijreidā un līdz pat 10 000 kilometrus garā pārbaudījuma vidum bija kopvērtējuma līderis, rallijkrosa čempionātā brauks vienā komandā ar pagājušā gada pasaules vicečempionu Timiju Hansenu. Abu sportistu rīcībā būs 550 zirgspēkus spēcīgie Peugeot 208 WRX superautomobiļi.

«Esmu patīkami satraukts, ka varēšu aizvadīt pilnu rallijkrosa čempionātu,» sacījis Lēbs. «Gadu gaitā man ir bijusi iespēja piedalīties dažādās aizraujošās sacensībās, taču rallijkross ar tā intensīvo, straujo dabu būs kas patiesi īpašs. Automobilis un stratēģija šāda tipa sacensībās man būs pilnīgs jaunums, tāpēc nāksies daudz mācīties. Tomēr es ceru, ka jau drīz spēšu būt konkurētspējīgs.»

«Pagājušais gads parādīja, ka mums ar Timiju Hansenu un Dāviju Žanī ir potenciāls labam sniegumam,» sacīja Team Peugeot Hansen vadītājs Kenets Hansens. «Iekļaujot vienādojumā Sebastjanu Lēbu, mēs būsim vēl spēcīgāki. Rallijkross ir viena no sarežģītākajām disciplīnām dominēšanai, un kļūdām te nav vietas. Lēbam piemīt nepārspējama prasme adaptēties, tādēļ esmu pārliecināts, ka viņš būs spēcīgs konkurents.»

Team Peugeot Hansen mērķis šim gadam ir izcīnīt titulus gan komandu, gan braucēju ieskaitē.

Kā zināms, pilnu pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu šogad aizvadīs arī latviešu autosportists Jānis Baumanis, kuram ir vienošanās ar austriešu vienību World RX Team Austria. Otrs braucējs šajā komandā būs krievs Timurs Timerzjanovs, un atsevišķos pasaules čempionāta posmos viņiem piebiedrosies arī komandas īpašnieks Makss Puhers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu