Janičenoks karjeru turpinās Rīgas VEF (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola klubs Rīgas VEF, turpinot sastāva komplektēšanu gaidāmajai sezonai, parakstījis līgumu ar pazīstamo latviešu basketbolistu Kristapu Janičenoku, TVNET informēja klubā.

''Esam ļoti priecīgi, ka izdevies piesaistīt ļoti spēcīgu, Latvijas TOP 5 spēlētāju, kurš var spēlēt kā otrā, tā trešā numura pozīcijās. Kristaps noteikti būs viens no nākamās sezonas VEF komandas līderiem un sejām. Ieguvēji būs arī skatītāji, basketbola līdzjutēji, jo Kristaps tik ilgi nav redzēts spēlējam Latvijā,'' stāsta VEF Rīga viceprezidents Valdis Valters.

Eiropas ietekmīgākā basketbola portāla ''eurobasket.com'' vērtējumā 2009. un 2010. gadā Janičenoks tika atzīts par aizvadītās Itālijas otrās līgas labāko ārzemju spēlētāju no Eiropas, kā arī tika iekļauts līgas pirmajā simboliskajā piecniekā.

Profesionālā basketbolista karjeru 196 centimetrus garais basketbolists sāka 16 gadu vecumā. Līdz 2003. gadam viņš bija kļuvis par četrkārtēju Latvijas vicečempionu.

27 gadus vecais Janičenoks ir spēlējis visu vecumu jauniešu, kā arī nacionālās valstsvienības sastāvā.

Iepriekš Janičenoks spēlējis Itālijas, Beļģijas, Vācijas, kā arī Latvijas klubos. Pagājušajā sezonā Latvijas basketbolists spēlēja Itālijas klubā Venēcijas "Umana", kura rindās vidēji guva 14,5 punktus.

Latvijas valstsvienības sastāvā Janičenoks ir piedalījies trīs Eiropas čempionāta finālturnīros.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu