Līderu duelī Metalurgs uzveic "bebrus"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vakar Samsung premjerlīgā tika aizvadītas divas cīņas. Līderu duelī Liepājas Metalurgs izbraukumā ar 5:2 pārspēja ASK Ogri, savukārt Rīga 2000 ar 5:3 pieveica LSPA/Rīga hokejistus.

Mačs Ogrē tika aizvadīts visai līdzīgā gaisotnē, taču vadībā izvirzījās viesi. Kad spēlētas bija 11 minūtes un 30 sekundes, vārtus vairākumā guva lietuvietis Darjus Lelens. Nākamos vārtus liepājnieki guva 12 sekunžu laikā, kad precīzs metiens padevās krievam Konstantīnam Mihailovam.

Pusotru minūti pirms trešdaļas beigām Liepājas Metalurga jaunpienācējs Sergejs Gubins guva trešos vārtus. Otrā perioda vidū atkal izcēlās Lelens, panākot viesiem jau graujošo 4:0. Ogrēnietis Edijs Brahmanis 13. minūtē gan vienus vārtus atguva, taču piecas minūtes vēlāk cits lietuvietis, Darjus Pliskausks, atjaunoja Metalurgam četru vārtu pārsvaru.

Trešā perioda sākumā ASK Ogre guva vēl vienus vārtus, taču tas arī bija viss, uz ko viņi bija spējīgi, un turpinājumā neviena komanda pie panākuma netika un spēle noslēdzās ar visai pārliecinošu Liepājas Metalurga uzvaru - 5:2.

Otrajā spēlē Rīgā aizritēja daudz līdzīgāka cīņa. Pirmie vadībā pēc Mārtiņa Skuškas vairākumā gūtajiem vārtiem pirmā perioda 7. minūtē izvirzījās LSPA hokejisti, bet 11. minūtē Raimonds Daņiļičs spēlē panāca līdzsvaru.

18. minūtē Rīgu 2000 vadībā izvirzīja Kaspars Saulietis, un neilgi pēc tam komandas kapteinis Artis Ābols pārsvaru palielināja līdz 3:1.

Otrā perioda 4. minūtē Jānis Straupe no LSPA rezultātu samazināja līdz minimumam, bet vēl minūti vēlāk Vitālijs Pavlovs, spēlējot vairākumā, panāca izlīdzinājumu - 3:3.

Tiesa, diezgan drīz arī Rīgas 2000 hokejists Daņiļičs izmantoja skaitlisko pārsvaru, atgūstot vadību rīdziniekiem, bet punktu spēlei pielika Ābols, kas ripu raidīja vārtos tad, kad Nauris Enkuzens bija nomainīts ar sesto laukuma spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu