VEF paraksta līgumu ar talantīgāko Baltkrievijas centru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Basketbola klubs Rīgas VEF parakstījis līgumu ar talantīgāko Baltkrievijas jauno centra spēlētāju Artjomu Parahovski.

22 gadus vecais un 211 centimetrus garais Parahovskis absolvējis Radfordas universitāti, kuras sastāvā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā divreiz tika atzīts par "Big South" konferences gada vērtīgāko spēlētāju.

2009./10.gada sezonā Parahovskis vidēji spēlē guva 21,4 punktus un izcīnīja 13,4 bumbas zem groziem, kas bija labākais rādītājs čempionātā.

Divu gadu laikā, spēlējot Radfordas universitātē, kopumā viņš guvis 1195 punktus, savācis 783 atlēkušās bumbas un bloķējis 115 metienus.

2010.gadā Bostonas ''Celtics'' sastāvā centra spēlētājs piedalījās Orlando vasaras līgā.

''Mums ir ļoti paveicies, ka dabūjām šo basketbolistu. Piesaistīt viņu VEF vēlējāmies, jau kopš sākām komandas komplektāciju, taču domājām, ka Parahovskis paliks ASV un spēlēs tur. Viņš ir tieši tāds piektās pozīcijas basketbolists, kādu vēlējāmies. Tagad gaidām Parahovska ierašanos Rīgā, lai varētu novērtēt un pārbaudīt viņu klātienē,'' teica VEF galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

''Šā basketbolista piesaistīšana bija ļoti grūta, jo viņš ir ļoti pieprasīts spēlētājs. Tikai dīvainu apstākļu dēļ viņš neiekļuva NBA (Nacionālās basketbola asociācijas) draftā. Mēs bijām pacietīgi, nogaidījām un sagaidījām. Uzskatu, ka šī mums ir liela dāvana. Parahovskis ir tieši tāds spēlētājs, kāds vajadzīgs Kurtinaitim – ātrs un dos labu rezultātu komandai,'' atzina kluba viceprezidents Valdis Valters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu