Ančeloti oficiāli apstiprināts par Londonas "Chelsea" galveno treneri

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Chelsea" galveno treneri pirmdien oficiāli tika apstiprināts Karlo Ančeloti.

Ančeloti, kurš pēc astoņu gadu ilga darba svētdien atkāpās no Itālijas vienības "AC Milan" galvenā trenera amata, ar klubu "Chelsea" parakstīja trīs gadu līgumu. Jaunos pienākumus 49 gadus vecais Ančeloti sāks pildīt 1.jūlijā.

Komanda "Chelsea" bez galvenā trenera palika februāra sākumā, kad neveiksmīgā snieguma dēļ no amata tika atlaists Luišs Felipe Skolari. Pēc pāris dienām par "Chelsea" galveno treneri uz laiku sāka strādāt Krievijas izlases treneris Gūss Hidinks, tomēr viņam vienošanās bija tikai līdz šīs sezonas beigām.

Karjeras laikā Ančeloti ir strādājis arī par "Parma" un Turīnas "Juventus" kluba galveno treneri, bet laikā no 1981. līdz 1991. gadam Ančeloti bija arī Itālijas valstsvienības treneris.

Kā ziņots, par "AC Milan" galveno treneri Ančeloti vietā turpmāk strādās bijušais "AC Milan" un Brazīlijas izlases spēlētājs Leonardo, kurš līdz šim klubā pildīja tehniskā direktora pienākumus.

Klubs "Chelsea" šīs sezonas Anglijas premjerlīgas turnīru noslēdza trešajā vietā, septiņus punktus zaudējot čempioniem Mančestras "United".

Savukārt UEFA Čempionu līgā šosezon vienība "Chelsea" iekļuva pusfinālā, kur divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 1:1 ar nākamo turnīra čempionvienību "Barcelona" no Spānijas, kas finālā iekļuva, pateicoties lielākam izbraukumā gūto vārtu skaitam.

Tomēr bez trofejām "Chelsea" futbolisti šajā sezonā nepalika, jo Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā svētdien ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Liverpūles "Everton".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu