Nosaukti labākie volejbola spēlētāji janvārī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SEDAT SUNA / EPA

Apkopojot aizvadītā mēneša volejbola spēlētāju sniegumu un spēļu statistikas rādītājus Baltijā un Latvijas Nacionālajā līgā, labāko sniegumu uzrādījuši Anastasija Kravčenoka, Aleksandrs Samuilovs un Kristaps Šepte.

Baltijas līgas labākā spēlētāja no Latvijas ir, līgas vecuma sastāva ziņā jaunākās komandas, volejbola kluba «miLATss» pārstāve Anastasija Kravčenoka. Ar janvāra mēneša laikā gūtiem 89 punktiem, no tiem ar servi gūstot septiņus punktus, taču bez veiksmīgiem blokiem A.Kravčenoka spēja sasniegt 44,57% punkta efektivitātes rādījumu.

«Domāju, ka rezultāts ir mērķtiecīgs mūsu komandas un pans personīgs darbs – katrā treniņā mūsu trenere Žanna Zanegina mūs mudina apgūt jaunus elementus, pilnveidot mūsu prasmes. Gribētos, lai kā komanda mēs nospēlētu labāk vairāk spēļu, jo patlaban Baltijas komandu turnīra tabulā esam beigu daļā. Dažreiz izdodas tas pie kā esam strādājuši treniņu laikā, taču ne vienmēr spējam pašas sevi tā motivēt uzvarai, kā tas būtu vajadzīgs,» stāsta Anastasija Kravčenoka.

«Esmu pārliecināta, ka mēs varam uzvarēt vairāk pretinieču nekā šobrīd – lai arī visas komandas līgā ir spēcīgas bet ja mēs katrā mačā parādītu savu labāko spēli, labāko uz ko esam spējīgas, manuprāt turnīra tabula būtu krietni savādāka,» turpina A.Kravčenoka.

Līgas labākā spēlētāja janvārī no Lietuvas bija Ruta Stainulīte [Ruta Staniulyte], kura pārstāv «Kaunas» komandu. Igaunijas pērstāve Baltijas līgā dāmām ar labāko sniegumu bija Helēna Holla [Heleene Hollas] kura pārstāv «Famila/Võru VC».

Baltijas līgā rezultatīvākais janvāra spēlētājs no Latvijas bija «Daugavpils Universitātes» komandas spēlētājs Aleksandrs Samuilovs, kurš aizvadītā mēneša cīņās spēja gūt kopumā 136 punktus. Ar servi gūstot septiņus punktus un četrpadsmit veiksmīgiem blokiem A.Samuilovs sasniedza 51,80% punktu efektivitātes rādījumu.

«Diagonāles pozīcija ir mana mīļākā un ierastākā no bērnības, tādēļ tad kad komandā veicām pamata pozīciju rotāciju un esmu savā esošajā vietā laukumā, jūtos ļoti labi – attiecīgi seko arī rezultāts. Sezonu uzsākot kā pirmajam tempam tā nebija tik veiksmīga, taču statistiku kā tādu īpaši neapskatu – tā nav tik svarīga man personīgi, kā tas, lai man ar komandu būtu labs sniegums laukumā,» stāsta Aleksandrs Samuilovs.

«Dažas no spēlēm, kuras nomināli vajadzētu uzvarēt ar rezultātu 3:0, spējām uzvarēt tikai piecu setu cīņās un tas prasīja spēkus man un komandas biedriem. Jāatzīst, ka ir arī objektīvi iemesli un mūsu treniņu grafikā varētu vēlēties lielāku stabilitāti, salīdzinot ar to profesionālo pieeju, kas ir, piemēram mūsu kaimiņu igauņu komandām.

Svarīgākā no nākamajām spēlēm, manuprāt, būs cīņa ar «Lūšiem» šajā nedēļā, jo atkarībā no rezultāta attiecības varam iekļūt līgas astotniekā un tad jau cīnīties ar pārējām komandām, kuras ierasti ir spēcīgas tieši mājas spēlēs,» skaidro A.Samuilovs.

No Lietuvas Baltijas līgā labākais bija «Flamingo Volley - SM Tauras» spēlētājs Roberts Juhnēvičs [Robert Juchnevic]. No Igaunijas – par janvāra mēneša labāko spēlētāju kļuvis «Selver Tallinn» pārstāvis Linkolns Viljamss [Lincoln Williams].

Nacionālajā līgā vīriem rezultatīvāko sniegumu janvārī demonstrēja volejbola kluba «Ventspils» pārstāvis Kristaps Šepte. Ar kopvērtējumā gūtiem 78 punktiem, gūstot trīs punktus ar servi un deviņiem blokiem, K.Šepte sasniedza 58,41% punktu efektivitātes rādījumu.

«Par šo rezultātu ir prieks, tāpat arī par faktu, ka spēlētāji tiek novērtēti, taču – volejbols ir komandu sporta veids un man jāsaka vislielākais paldies manai komandai par šo sasniegumu. Es esmu pozīcijā, kura ir redzama reitingā, kur ir iespēja gūt punktus. Citi komandas biedri strādā at lielu pašatdevi, taču viņu darbs nav tik pamanāms statistikā, tādēļ vēlreiz saku viņiem paldies un atceros, ka viens nav cīnītājs,» stāsta Kristaps Šepte.

«Mēs esam šosezon spējuši parādīt vienmērīgāku sniegumu. Tā piemēram Aizputes komandai, kurā ir izteikts līderis un mūsu līgas spēcīgs spēlētājs Mārtiņš (Grundmanis), kurš jau vairākkārt bija rezultatīvākais un, raksturīgi spēlēt izteikti uz viņu, mēs pretī liekam komandas spēli. Esam šobrīd pirmie līgā, taču ir daudz līdzvērtīgi stipru komandu un mums kā turnīra tabulas līderiem jāiztur papildus slogs un psiholoģiskā spriedze,» stāsta K.Šepte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu