Porziņģis: Pagarinājumā sēdēt uz soliņa ir nomācoši

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai arī Kristaps Porziņģis piezīmju nastas dēļ bija spiests pamest laukumu priekšlaicīgi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas mačā pret Jūtas «Jazz» komandu, viņš Ņujorkas «Knicks» vienībai palīdzēja gūt panākumu ar 118:111 savā laukumā pagarinājumā. Latvijas basketbolists atkal uzsvēra, ka joprojām mācās no savām kļūdām.

«Saņēmu dažas nevajadzīgas piezīmes, no kurām varēju izvairīties,» kluba mājaslapā citēts 221 centimetru (ar apaviem) slaidais Porziņģis. «Man jāmācās no kļūdām. Papildlaikā sēdēt uz rezervistu soliņa ir nomācoši, tādēļ centīšos, lai tā nenotiktu un spēles galotnē atrastos laukumā.»

20 gadus vecais latvietis spēlēja 28 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā guva 16 punktus (1p. 6/6, 2p. 2/4, 3p. 2/5), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas piespēles, bloķēja trīs pretinieku metienus, vienu reizi kļūdījās un nopelnīja sešas personiskās piezīmes, kas viņam lika priekšlaicīgi pamest laukumu.

«Entonijs mums ir paraugs tam, cik spēcīgiem jābūt mentālā ziņā, lai spēles izskaņā rastu enerģiju un uzvarētu pagarinājumā,» norādīja Porziņģis. «Jābūt psiholoģiski stipriem, lai šādās spēlēs varētu izcīnīt panākumu. Viņa prasmes ir galvenais rādītājs, kāpēc mums tas izdodas.»

NBA trešdien publiskoja informāciju par «NBAStore.com» pārdoto fanu atribūtiku. Porziņģa spēles krekls ir ceturtais pirktākais aiz iepriekšējās sezonas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP Stefana Karija (Goldensteitas «Warrios»), Lebrona Džeimsa (Klīvlendas «Cavaliers») un Kobes Braienta (Losandželosas «Lakers»).

«Tas ir neticams atbalsts,» atbildot uz jautājumu par Porziņģa kreklu pirkšanas apjomiem, teica latvietis. «Ņujorkā mīl basketbolu. Man tas ir kā sapņa piepildījums, redzot tik daudz cilvēkus manā krekliņā. Ko lai saka, esmu par to priecīgs.»

Dereka Fišera vadītajai «Knicks» komandai šī bija sestā uzvara pēc kārtas savu līdzjutēju priekšā. Naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) Porziņģa pārstāvētā vienība uzņems Losandželosas «Clippers» basketbolistus.

Porziņģis līdz šim piedalījies visās 44 «Knicks» spēlēs, vidēji mačā izceļoties ar 14 gūtiem punktiem, izcīnītām 7,9 atlēkušajām bumbām un 2 bloķētiem pretinieku metieniem.

Turnīra tabulas Austrumu konferences kopvērtējumā «Knicks» ar 22 panākumiem 44 mačos ieņem 9. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu