Dainis Krištopāns: Jānovērtē visi atlases cikla pretinieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas handbola izlasei ir labas izredzes pārvarēt 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, tomēr noslēdzošajās četrās spēlēs jānovērtē visi pretinieki, uzskata Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns.

Latvijas handbola izlase pirmdien ar izcīnītu otro vietu noslēdza dalību tradicionālajā Rīgas domes kausā. Turnīra ievadā Latvija sestdien cienīgā spēlē ar 26:28 piekāpās Baltkrievijai, svētdien ar 29:24 pieveica Ēģipti, bet pirmdien ar 19:30 piekāpās spēcīgajai Krievijas valstsvienībai. Visas trīs Latvijas pretinieces šā gada sākumā piedalījās pasaules čempionātā.

«Pēc rezultātiem izskatās, ka Krievija bija spēcīgākā turnīrā,» izteicās Krištopāns, kurš ikdienā pārstāv Baltkrievijas vienību Brestas «Meškov». «Arī Baltkrievija ir stipra izlase, tomēr viņiem sastāvā vairāk bija jauno spēlētāju, kas vēl nav tik pieredzējuši. Protams, baltkrievus pazīstu vislabāk un jau spēles laikā teicu, ko viņi spēlēs, jo nedaudz sakrita ar kluba kombinācijām.»

«Turnīrā mums bija ļoti spēcīgi pretinieki. Ar Ēģipti sanāca ļoti laba spēle, bet pret baltkrieviem laikam nedaudz pietrūka pieredzes, jo izšķirošajos brīžos pieļāvām kļūdas,» secināja Krištopāns. «Savukārt pret Krieviju spēlēja daudzi jaunie, kuri guva ļoti labu pieredzi, izjuta, kas šis ir par līmeni, kas notiek pasaulē. Katrs tagad redzēs, uz ko jātiecas.»

Latvijas handbola izlase ar divām uzvarām sākusi 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru. Atlikušās četras spēles Latvija aizvadīs janvārī, vispirms divreiz sacenšoties ar Kipru, pēc tam viesojoties Grieķijā, bet izšķirošajā mačā 17.janvārī Valmierā uzņemot Ukrainu.

«Kipra ir bijusi Baltkrievijai klupšanas akmens - viņiem bija pēdējā spēle pirms finālturnīra, bet nenovērtēja pretiniekus un zaudēja. Mums jānovērtē, jāsagatavojas,» uzsvēra Krištopāns. «Arī Grieķijā nebūs viegli, gaidāmi ļoti skaļi skatītāji, savu tribīņu priekšā viņi skries. Un pret Ukrainu jāatdod viss, kas palicis, lai tiktu tuvāk finālturnīram.»

Apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies jūnijā gaidāmajai izslēgšanas spēļu kārtai. Savukārt, uzvarot izslēgšanas spēlēs, komanda iekļūs pasaules čempionātā, kas 2017.gada janvārī notiks Francijā.

Pirms nedēļas Krištopāns otro reizi pēc kārtas tika nosaukts par gada labāko Latvijas handbolistu.

«Esmu ļoti priecīgs par titulu. Šī ir vērtīga balva. Varu pateikties visiem, kas par mani balsoja. Ļoti cenšos,» uzsvēra spēlētājs.

Krištopāns ir vienīgais Latvijas handbolists, kurš šosezon piedalās EHF Čempionu līgā. «Meškov» komanda apakšgrupu turnīrā sacentās potenciāli otrā spēcīgākā līmeņa «zarā», tomēr uzvarēja savā grupā un sasniedza «play-off» kārtu. Tajā «Meškov» februāra beigās un marta sākumā spēkosies ar Dānijas vienību «Skjern Handbold», bet šā pāra uzvarētāji iekļūs izslēgšanas cīņu pirmajā kārtā jeb «Last 12».

«Mūsu mērķis bija uzvarēt apakšgrupā, lai nākamajā sezonā mēs jau tiktu spēcīgākajā zarā. Tas ir izpildīts, un tagad ir labas izredzes arī tikt tālāk,» izteicās Krištopāns, stāstot, ka vienība ir ar daudz lielāku potenciālu nekā Prešovas «Tatran» no Slovākijas, kurā viņš spēlēja vairākas iepriekšējās sezonas. «Komandā ir ļoti daudz labu spēlētāju, un bija grūti pierast pie līmeņa maiņas. Tomēr tagad esmu iespēlējies un jūtos labi.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu