Dopinga skandāls svarcelšanā: PČ 24 sportistiem pozitīvas analīzes

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules čempionātā svarcelšanā, kas novembrī notika ASV pilsētā Hjūstonā, veiktajās analīzēs 24 sportistiem konstatētas aizliegtās vielas jeb dopings, informē Starptautiskā svarcelšanas federācija.

Pasaules čempionātā piedalījās aptuveni 600 sportistu, no kuriem 200 veica dopinga analīzes. 24 svarcēlājiem dopinga analīzes bija pozitīvas.

Viens no dopinga lietošanā pieķertajiem sportistiem ir Krievijas svarcēlājs Aleksejs Lovčevs, kurš svara kategorijā virs 105 kilogramiem kļuva par pasaules čempionu. Viņš sasniedza jaunu pasaules rekordu, divu disciplīnu summā paceļot 475 kilogramus.

Starp dopinga lietošanā pieķertajiem ir vēl trīs Krievijas sportisti - Aleksejs Kosovs, Olga Afanasjeva un Olga Zubova, kura ieguva bronzu svara kategorijā līdz 75 kilogramiem.

Analīzēs aizliegtās vielas atrastas vēl trim medaļniekiem - svara kategorijā līdz 77 kilogramiem sudraba medaļas ieguvējam Kvangsongam Kimam no Ziemeļkorejas, kā arī diviem Kazahstānas svarcēlājiem - Almasam Utešovam (sudrabs svarā līdz 94 kg) un Žasulanam Kidirbajevam (bronza svarā līdz 94 kg).

Pasaules čempionātā svara kategorijā līdz 105 kilogramiem bronzas medaļu izcīnīja Artūrs Plēsnieks, savukārt Rebeka Koha ieņēma 10. vietu svarā līdz 53 kilogramiem. Latvijas sportisti nav starp tiem 24 svarcēlājiem, kuriem analīzes konstatētas aizliegtās vielas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu