Vikštrems: Spēles pret spēcīgiem pretiniekiem ir ideāla iespēja pilnveidoties

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Spēles Rīgas domes kausā ar pasaules līmeņa komandām būs labs sagatavošanās posms pirms janvārī gaidāmajām pasaules čempionāta kvalifikācijas izšķirošajām spēlēm, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems.

«Spēlējot pret spēcīgākiem pretiniekiem, tu pilnveidojies un progresē. Kad biju mazs puika, aptuveni 11 gadus vecs, tad draudzējos un spēlēju kopā ar puišiem, kas ir trīs gadus vecāki par mani. Protams, man bija ļoti grūti, taču es daudz mācījos, un pēc tam, spēlējot ar sava vecuma puišiem, es biju labākais. Rīgas domes kausā mums būs lieliska iespēja mācīties un gūt pieredzi pret pasaules čempionāta komandām. Skaidrs, ka mēs neesam favorīti, bet mums tā ir kolosāla iespēja saprast, cik tālu mums ir līdz viņu līmenim,» sacīja Vikštrems, vienlaikus paužot sarūgtinājumu, ka atšķirībā no oponentiem Latvijas izlase nevarēs būt spēcīgākajā sastāvā.

Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds Rīgas domes kausā nepiedalīsies, jo šajā laikā aizvadīs Vācijas 1. un 2. Bundeslīgas spēles, savukārt vēl vairāki spēlētāji nevarēs palīdzēt savainojumu dēļ – Arvis Laganovskis nesen savainoja roku, Emīlam Kurzemniekam nopietns ceļgala savainojums liegs spēlēt ilgāku laiku, pilnīgi veseli nav arī Egils Politers un Artūrs Kuģis.

Tiesa, Vikštrems norādīja, ka, nespēlējot vieniem, apliecināt sevi var citi: «Protams, ir žēl, ka ne visi var spēlēt, bet no otras puses nevajag uztvert to negatīvi. Es vienmēr esmu teicis: ja nav vairāku vadošo spēlētāju, iespējas ir citiem. Nav neviena neaizstājama spēlētāja.»

«Rīgas domes kauss ir svarīgs, taču ne tik ļoti kā janvāra spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā, kur izšķirsies, vai izcīnīsim pirmo vietu grupā vai ne. Tas nenozīmē, ka domes kausā no pretiniekiem baidīsimies un ļausim viņiem uzvarēt ar lielu pārsvaru. Nebūt ne! Vislielākais gandarījums ir tad, kad vari iekost pasaules čempionāta līmeņa komandām. Vienmēr jāiet laukumā, lai uzvarētu. Kā spēle risināsies – to mēs nevaram zināt. Rīgas domes kauss būs ideāls sagatavošanās posms janvāra spēlēm,» piebilda Vikštrems.

Rīgas domes kausu Latvija sāks sestdien, 26.decembrī, plkst. 19:00 ar spēli pret Baltkrieviju, dienu vēlāk šajā pašā laikā mērosies spēkiem ar Ēģipti, bet turnīru noslēgs 28.decembrī plkst. 10:00 ar spēli pret Krieviju.

Visas turnīra spēles tiešraidēs būs skatāmas Lattelecom interaktīvās televīzijas 411. kanālā Sportacentrs.com TV, kā arī mobilās televīzijas lietotnē LMT Straume un internetā straume.lmt.lv/handbols. Spēles komentēs pieredzējušais sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns. Pirms pirmajām divām un pēc pēdējās Latvijas spēles notiks ekspertu studija.

Rīgas domes kausu handbolā rīko Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Handbola federāciju.

Latvijas izlases sastāvs Rīgas domes kausā

Vārtsargi: Edgars Kukša (VfL Frendenbeck, Vācija), Viktors Turkupols (Jūrmalas Sports), Helmuts Tihanovs (Celtnieks Rīga).

Kreisā mala: Vitālijs Borisenko (SK Latgols), Nils Kreicbergs (Dobeles Tenax).

Kreisie ārējie: Artis Kurmēns (HK Ogre/Miandum), Austris Tuminskis (ASK/LSPA), Nomunds Seņkāns (SK Latgols).
Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs (VT Zweibrücken - Saarpfalz, Vācija), Māris Veršakovs (SV Beckdorf, Vācija), Toms Lielais (Dobeles Tenax).

Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Meshkov Brest, Baltkrievija).

Labā mala: Jānis Pavlovičs (Runar, Norvēģija), Artis Laganovskis (HK Ogre/Miandum), Andis Ērmanis (Dobeles Tenax).

Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Mulhouse Sud Alsace, Francija), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija).

RĪGAS DOMES KAUSA SPĒĻU KALENDĀRS
26. decembris
17:00 Krievija – Ēģipte
19:00 Latvija – Baltkrievija

27. decembris
17:00 Krievija – Baltkrievija
19:00 Latvija – Ēģipte

28. decembris
10:00 Latvija – Krievija
12:00 Baltkrievija -Ēģipte

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu