Zībarta debijā Latvijas sieviešu basketbola izlase EČ atlases mačā tiksies ar Lietuvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Galvenā trenera Mārtiņa Zībarta debijā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība sestdien plkst. 17 Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, 2017.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajā spēlē uzsāks cīņu pret Lietuvas izlasi.

Latvijas un Lietuvas sieviešu basketbola izlases kopumā savā starpā spēlējušas 29 reizes, no kurām 26 ir bijušas pārbaudes spēles. Latvijas basketbolistes guvušas deviņas uzvaras, bet pretinieces par 10 vairāk. EČ kvalifikācijā komandas spēkojušās vienu reizi 1994.gadā, kad uzvarēja Lietuvas basketbolistes.

Zībarts sastāvā iekļāvis septiņas basketbolistes - Gunta Baško-Melnbārde, Anete Jēkabsone-Žogota, Anete Šteinberga, Aija Putniņa, Kristīne Vītola, Zenta Meļņika, Dita Rozenberga, kuras vasarā piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā. Sastāvā iekļautas Ieva Krastiņa un Liene Priede, kuras vasarā piedalījās gatavošanās procesā, bet uz čempionātu netika. Pēc gada pārtraukuma komandā atgriezušās centra spēlētāja Zane Teilāne un saspēles vadītāja Elīna Babkina, pēc divu gadu pārtraukuma - saspēles vadītāja Anda Eibele.

Pēc sešiem koptreniņiem, kurus Latvijas valstsvienība aizvadīja 15 spēlētāju sastāvā, treneri nolēma šoreiz spēlei nepieteikt Ditu Liepkalni, Ievu Kūlīti un Baibu Eglīti.

Zībarts atklāj, ka treniņos atsvaidzinātas uzbrukuma sadarbības un aizsardzības arsenāls, izmantojot gan iepriekšējās iestrādes, gan jaunas idejas. «Labi, ka sastāva izvēli neietekmēja savainojumi un varējām vadīties tikai no sportiskās lietderības apsvērumiem. Spēlei ar Lietuvu izraudzījāmies šādu virknējumu, bet, piemēram, spēlē ar Slovēniju akcenti būs savādāki,» pastāstīja treneris.

«Izstrādājot taktiku, ņēmām vērā Lietuvas komandas un tās līderu spēles īpatnības. Pretiniecēm ir gan agresīvas ārējās līnijas spēlētājas, gan meistarīgas garās, taču katrai ir arī savi trūkumi, kurus centīsimies izmantot,» piebilda Zībarts.

Kvalifikācijas turnīrs turpināsies februārī, kad Latvijas basketbolistes dosies izbraukumā uz Slovēniju (20.) un Lietuvu (24.). Pēdējo spēli mūsu komanda aizvadīs nākamā gada 20.novembrī Rīgā ar Slovēniju. Lai tiktu pie ceļazīmes uz finālturnīru, grupā jāieņem pirmā vieta vai ar labu bilanci jāfinišē otrajām (ceļazīmes tiks sešām no deviņām otro vietu ieguvējām).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu