Lorenso triumfē sezonas pēdējā MotoGP posma kvalifikācijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Spānijas pilots Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas sestdien izcīnīja uzvaru Spānijas pilsētā Valensijā notiekošā pasaules motošosejas čempionāta 18.posma kvalifikācijā prestižākajā «MotoGP» klasē.

Lorenso labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 30,011 sekundēs, kas ir jauns Valensijas trases rekords. Līdz ar to spānim izdevies tikt pie piektās «pole position» šosezon.

Tikmēr otrajā vietā šajā kvalifikācijā bija pēdējo divu gadus pasaules čempions spānis Marks Markess no «Repsol Honda» vienības, kurš no tautieša atpalika par 0,488 sekundēm. Trešo vietu savukārt ieguva viņa komandas biedrs un arī tautietis Danijs Pedrosa.

Foto: LETA/AFP

Pašas sacensības norisināsies svētdien, bet pašreizējais kopvērtējuma līderis itālis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» komandas tajā startēs no pēdējās vietas, jo iepriekšējās sacensībās viņš izraisīja avāriju ar Markesu un tika sodīts.

Par izraisīto sadursmi sacensību direktori piešķīra Rosi trīs soda punktus Tā kā viņam jau bija viens soda punkts, tad kopā četri soda punkti itālim nozīmē pēdējo starta vietu noslēdzošajā sezonas posmā Valensijā.

Sestdienas kvalifikācijā Rosi bija vien 12.vietā.

Kopvērtējumā pašlaik Rosi rēķinā ir 312 punkti, bet vien piecus punktus no viņa atpaliek Lorenso, bet trešais ar 222 punktiem ir Markess.

Rosi vēl joprojām cer tikt pie desmitā pasaules čempiona titula, bet pirmā kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka viņš ir pašlaik vecākais «MotoGP» braucējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu