Sieviešu valstsvienībā starp kandidātēm iekļautas arī Jēkabsone, Baško un Tamane

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Ciamillo-Castoria

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts nosaucis 20 spēlētājas, kuras pieteiktas 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajai spēlei ar Lietuvas izlasi (21. novembrī Rīgā), vēsta «basket.lv».

Treniņnometne sāksies 16.novembrī, uz to uzaicināmo spēlētāju skaits un saraksts tiks precizēts novembra sākumā. Kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas komandas pretinieces būs Lietuvas un Slovēnijas basketbolistes. Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas un sešas no deviņām otro vietu ieguvējām.

Kandidātu sarakstā iekļautas:

aizsardzības spēlētājas – Anete Jēkabsone-Žogota (Kurskas «Dinamo», Krievija), Anda Eibele, Ieva Krastiņa, Liene Priede, Kate Aizsila, Baiba Eglīte (visas «TTT Rīga»), Elīna Babkina (bez kluba);

uzbrucējas – Gunta Baško-Melnbārde («Basket Landes», Francija), Dita Rozenberga («Charleroi», Beļģija), Dita Liepkalne («Mann Filter», Spānija), Sabīne Niedola («TV Saarlouis Royal» (Vācija);

centra spēlētājas – Anete Šteinberga (Vologdas «Chevakata», Krievija), Aija Putniņa («Nantes Reze», Francija), Kristīne Vītola («Perfumerias Avenida», Spānija), Zane Tamane («Canik Bld», Turcija), Aija Brumermane («Widzew», Polija), Ieva Kūlīte, Zenta Meļņika, Rūta Veidere, Digna Strautmane (visas «TTT Rīga»).

Galvenajam trenerim Mārtiņam Zībartam darbā palīdzēs Aigars Nerips, Artūrs Visockis-Rubenis un fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Latvijas komandai pirmā spēle 21.novembrī Rīgā: Latvija – Lietuva. Nākamās spēles: 2016.gada 20.februārī Slovēnija – Latvija, 24.februārī Lietuva – Latvija, 23.novembrī Latvija – Slovēnija.

EuroBasket 2017 kvalifikācijas turnīra grupas

A grupa: Lietuva, Latvija, Slovēnija

B grupa: Francija, Horvātija, Igaunija, Nīderlande

C grupa: Melnkalne, Itālija, Lielbritānija, Albānija

D grupa: Serbija, Ukraina, Vācija, Luksemburga

E grupa: Slovākija, Ungārija, Portugāle, Islande

F grupa: Krievija, Grieķija, Bulgārija, Šveice

G grupa: Baltkrievija, Polija, Beļģija

H grupa: Turcija, Rumānija, Izraēla, Bosnija un Hercegovina

I grupa: Spānija, Zviedrija, Somija

Spēles notiks 2015.gada 21. un 25. novembrī, kā arī 2016.gada 20. un 24. februārī, 19. un 23. novembrī. Finālturnīram kvalificēsies 9 grupu uzvarētājas un 6 labākās otro vietu ieguvējas (salīdzinot komandu bilanci dažādās grupās, tiks ņemti vērā tikai tie rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar 1. un 3. vietas ieguvējām).

Finālturnīrs notiks 2017.gada jūnijā Čehijā (Prāgā un Hradeckralovā) un risināsies pēc jaunas sistēmas, kas savulaik izmantota vīriešu čempionātos un pērn sieviešu Pasaules kausa izcīņā. 1. posmā – turnīri 4 grupās, uzvarētājas kvalificējas ceturtdaļfinālam. 2. posmā – grupu otro un trešo vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus. 3. posmā – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu