Jonasam minimālas cerības šogad kļūt par pasaules čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Talantīgais Latvijas motokrosists Pauls Jonass svētdien palika desmitais ASV notiekošā pasaules čempionāta sezonas noslēdzošā, 18.posma pirmajā braucienā MX2 klasē, saglabājot vien pavisam minimālas cerības uz čempiona titula iegūšanu jau šogad.

Jonass, kurš pārstāv KTM rūpnīcas komandu «Red Bull KTM Factory Racing», kvalifikācijā pēc izstāšanās tika klasificēts tikai 21.vietā. Pirmā brauciena ievadā viņš atradās ap desmito vietu, tomēr kāpa augstāk un aptuveni desmit minūtes pirms brauciena beigām panāca savu galveno konkurentu kopvērtējumā slovēni Timu Gajseru. Tomēr pēc pavisam īsas cīņas Jonass sāka atpalikt un braucienu noslēdza vien desmitajā vietā, kamēr Gajsers līdz finišam atkrita uz sesto pozīciju.

Sacensības Eiropas sportistiem neierastā trasē notiek lielā karstumā, kas pietuvojies 40 grādu atzīmei.

Šajā etapā dominē amerikāņi, kas ikdienā nepiedalās pasaules čempionātā. Uzvaru šoreiz svinēja Džesijs Nelsons, bet labākais aiz mājiniekiem bija ceturto vietu guvušais brits Makss Enstijs.

Līdz ar to pirms pēdējā sezonas brauciena, kas risināsies vēlāk svētdien, Gajseram ir 571 punkts, bet Jonass viņam zaudē 22 punktus. Vienā braucienā maksimāli iespējams iegūt 25 punktus, bet latvietis tagad tieši par 25 punktiem apsteidz Enstiju. Lai Jonass savā pirmajā pilnajā pasaules čempionāta sezonā tiktu pie vicečempiona titula, viņam noslēdzošajā braucienā pietiek tikt pie viena punkta.

Tikmēr Roberts Justs ar 181 punktu atrodams 17.vietā. Kā zināms, traumas dēļ šosezon Justs no «HSF Logistics» komandas vairs nevar startēt. Viņš pirmajos 13 šīs sezonas posmos bija guvis punktus visos braucienos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu