Somija sagrauj Bosniju un Hercegovinu, sasniedzot EČ izslēgšanas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pārliecinošu uzvaru Eiropas čempionāta pirmā posmā ceturtajā spēlē izcīnīja Somija, kas Francijā A apakšgrupas mačā ar 88:59 (19:12, 22:15, 31:15, 16:17) uzveica Bosniju un Hercegovinu.

Ar 16 punktiem uzvarētāju rindās izcēlās naturalizētais amerikānis Džamars Vilsons, bet 13 punktus iemeta un astoņas atlēkušās bumbas savāca Mati Nūtinens. Savukārt zaudētāju komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Draško Albijaničs.

A apakšgrupas līdere ar trīs uzvarām trīs mačos ir Francija. Tai ar diviem panākumiem tikpat spēlēs seko Izraēla un Polija, bet divas uzvaras četros dueļos ir Somijai. Bosniešiem viens panākums trīs spēlēs, bet trīs zaudējumus piedzīvojusi Krievija.

Vēlāk Polija spēkosies ar Izraēlu, bet vakarā Krievija aizvadīs maču pret Franciju.

Tikmēr Serbijas izlase izcīnījusi ceturto uzvaru Vācijā notiekošajā B apakšgrupas turnīrā, ar 91:72 (30:14, 23:21, 18:24, 20:13) uzveicot Turciju.

Serbijas izlasē šajā mačā izcēlās Miroslavs Raduljica, kurš guva 20 punktus, savāca sešas bumbas zem groziem un izprovocēja septiņus pārkāpumus. Viņam ar 17 gūtiem punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Milošs Teodosičs.

Savukārt Turcijas izlasē 16 punktus guva Ali Muhameds, kamēr ar 14 punktiem izcēlās Semihs Erdens.

B apakšgrupās četrās spēles četri panākumi finālturnīru nodrošinājušajai Serbijai, bet divas uzvaras trīs spēlēs Itālijai. Tikmēr Turcijai tikpat panākumi četros mačos, kamēr trīs cīņās pa uzvarai ir Spānijai un Vācijai. Savukārt finālturnīra debitante Islande piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Vēlāk Itālija spēkosies ar Vāciju, bet Islande tiksies ar Spāniju.

Tāpat ceturto uzvaru C apakšgrupas mačā izcīnījusi Grieķija, kas Horvātijā notiekošajā pirmā posma spēlē ar 83:72 (23:17, 23:14, 16:22, 21:19) uzveica Slovēniju.

Grieķijas izlasē rezultatīvākais bija Vasilis Spanulis, kuram 19 punkti un sešas rezultatīvas piespēles, bet ar 16 punktiem viņam piebalsoja Georgs Printezis. Tikmēr Slovēnijas izlasē izcēlās Jaka Blažičs, kurš guva 27 punktus, kamēr 22 punkti Zoranam Dragičam.

Līdz ar ceturto uzvaru C apakšgrupā Grieķija nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs. Divas uzvaras trīs mačos ir Horvātijai, tikpat panākumu, bet par maču vairāk Slovēnijai. Nīderlande un Maķedonija uzvarējusi vienā mačā no trim, bet Gruzija piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Vēlāk Maķedonija spēkosies ar Gruziju, bet vakarā būs Nīderlandes un Horvātijas mačs.

Jau vēstīts, ka izslēgšanas spēles sasniegusi arī Čehija, kas Rīgā notiekošā D apakšgrupas mačā ar 66:64 (21:17, 12:11, 18:16, 15:20) uzveica Beļģiju.

Pirmā puslaika nogalē čehi bija panākuši septiņu punktu pārsvaru (33:26), ko gan Beļģijas trešā ceturkšņa sākumā sadeldēja un pat izvirzījās vadībā ar vienu punktu (34:33).

Turpinājumā cīņas rezultāts turējās dažu punktu robežās, bet ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē čehi panāca desmit punktu handikapu (57:47). Tomēr beļģi guva 13 bezatbildes punktus, izvirzoties vadībā jau ar 60:57.

Intriga saglabājās līdz pat mača nogalei, kad vēl trīs sekundes pirms pamatlaika beigām komandas šķīra viens punkts (65:64 Čehijas labā). Tomēr sekundi vēlāk Tomāšs Satorinskis realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot 66:64, bet beļģi cīņas likteni vairs izšķirt nespēja.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Jans Veselijs, kurš guva 21 punktu, savāca 12 bumbas zem groziem un izprovocēja deviņus pārkāpumus. Savukārt Beļģijas valstsvienībā ar 12 punktiem izcēlās Džonatans Tabu.

Līdz ar to D apakšgrupā trīs uzvaras četros mačos izcīnījusi Čehija, divi panākumi trīs cīņās ir Lietuvai un Latvijai, kamēr divas uzvaras četrās spēlēs guvusi Beļģija. Igaunijai viens panākums trīs mačos, bet Ukrainai piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Vēlāk plkst.18.30 Latvija aizvadīs maču ar Ukrainu, bet trīs stundas vēlāk Lietuva spēkosies ar Igauniju.

Latvijas izlase jau trešdien vietu čempionāta izslēgšanas turnīrā var garantēt, ja pati pārspēs Ukrainu, bet vēlāk Lietuva uzvarēs Igauniju. Ja Lietuva pārspēs Igauniju, tad izslēgšanas spēlēs iekļūs arī Beļģija.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu