Girgensons: Pēc lietus nāk varavīksne

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Visām neveiksmīgo spēļu sērijām allaž pienāk beigas, tāpat kā pēc lietus nāk varavīksne, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

«Sabres» pēdējos divos gados palikusi līgas pēdējā vietā, un Girgensons otrdien paudis, ka ir apņēmības pilns, lai Bufalo komanda beidzot celtos augstāk.

«Komanda pēc visiem darījumiem ir ievērojami mainījusies, un šī mums būs aizraujoša sezona,» intervijā Džefa Blēra radio šovam paudis latvietis. «Nav viegli, kad ir šāda sezona - zaudē koncentrēšanos un ir grūti doties uz priekšu. Turklāt, ja tādas ir divas sezonas pēc kārtas... Tomēr pēc lietus nāk varavīksne.»

Kaut Girgensonam šī būs tikai trešā sezona NHL, viņš jau būs pieredzējis spēlētājs «Sabres» komandā, kurā gaidāmajā sezonā būs gados jauns sastāvs. Kā stāstīja latvietis, viņš ir gatavs dalīties pieredzē ar komandas biedriem. «Mūsu komandā ikviens ir līderis un katrs spēlētājs drīkst jebkuram uzdot jautājumus.»

«Galvenais, ko šajās divās sezonās esmu ieguvis, ir pārliecība. Jo vairāk to iegūsti, jo par labāku spēlētāju kļūsti, to arī cenšos palielināt,» stāstīja Girgensons.

Kā zināms, gaidāmajā sezonā pie «Sabres» stūres nebūs Latvijā pazīstamais kanādiešu speciālists Teds Nolans un vārtsargu treneris Artūrs Irbe. Viņu vietā klubs piesaistījis jaunu galveno treneri Denu Bilsmā un viņa palīgus pieredzējušo Teriju Mareju, kurš kā galvenais treneris NHL aizvadījis 15 sezonas, Deivu Bāru un Denu Lambertu, kurš pagājušajā sezonā kā Kelounas «Rockets» vienības galvenais treneris kļuva par Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionu.

Bufalo komanda pagājušajā NHL regulārajā sezonā tika pie 54 punktiem 82 spēlēs, kas bija vien par diviem punktiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā.

Girgensons savā pirmajā NHL sezonā 70 spēlēs izcēlās ar 22 (8+14) rezultativitātes punktiem, bet pagājušajā sezonā 61 spēlē jau savāca 30 (15+15) punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu