«Rīgas» hokejistiem smags zaudējums PK izcīņā jauniešiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.eu

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komanda «Rīga» Ufā notiekošās Pasaules kausa izcīņas jauniešiem otrajā mačā svētdien ar rezultātu 1:6 (0:0, 0:1, 1:5) kapitulēja vienai no spēcīgākajām Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandām Sūsitijas «Musketeers».

Vēl pēc divām trešdaļām rīdzinieki zaudēja vien ar 0:1, tomēr otrās trešdaļas pirmajās septiņās minūtēs pamanījās ielaist četras ripas. Goda vārtus «Rīgas» komandai 55.minūtē guva Kirils Galoha.

Iepriekšējā USHL sezonā «Musketeers» komanda aizkļuva līdz sacensību pusfinālam.

Turnīra pirmajā mačā «Rīga» piektdien ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Malmes «Red Hawks» vienību no Zviedrijas.

Apakšgrupu sacensību turpinājumā rīdzinieki spēkosies arī ar MHL čempioniem Maskavas «Spartak», kā arī vēl vienu MHL komandu Zalcburgas «Red Bull» no Austrijas, ko rīdzinieki pērnās sezonas izslēgšanās spēlēs pārspēja pirmajā kārtā.

Turnīra dalībnieku skaits šogad atkal no astoņām pieaudzis līdz desmit. A apakšgrupā cīnās Ufas «Tolpar», Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komanda Keipbretonas «Screaming Eagles», Homutovas «Pirati» no Čehijas, Baltkrievijas vienība Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» un Espo «Blues» no Somijas.

Pirmajā turnīra norises gadā «Rīga» komandai tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, otrajā gadā rīdzinieki ieņēma ceturto vietu apakšgrupā starp sešām vienībām, nekvalificējoties pusfinālam, bet pērn Latvijas komanda turnīrā izcīnīja piekto vietu.

Jaunās sezonas MHL turnīrs startēs septembra ievadā. «Rīgas» komanda tajā piedalīsies piekto gadu.

Pagājušajā sezonā «Rīga» pirmoreiz vēsturē pārvarēja MHL izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, bet astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpās vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu