Jēkabsones-Žogotas divi punkti palīdz «Mercury» atkārtot WNBA rekordu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA LETA

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota sestdien guva divus punktus Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) regulārā čempionāta priekšpēdējās kārtas mačā, palīdzot Fīniksas «Mercury» komandai atkārtot līgas rekordu.

Aizvadītajā cīņā «Mercury» vienība ar rezultātu 76:69 (29:15, 23:17, 9:18, 15:19) savā laukumā pieveica Losandželosas «Sparks» vienību, tiekot pie 28. uzvaras šosezon.

Jēkabsone-Žogota šoreiz laukumā pavadīja 16 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā realizēja abus izpildītos soda metienus, bet aizmeta garām gan visus trīs divpunktu metienus, gan trīs tālmetienus.

Laikā, kad Jēkabsone-Žogota atradās laukumā, «Mercury» komanda ielaida par četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 19 punktiem bija viena no šī brīža sieviešu basketbola lielākajām zvaigznēm Britnija Grinere, kura šajā nedēļas nogalē nokļuva pasaules uzmanības lokā, kad pavēstīja par saderināšanos ar savu draudzeni Gloriju Džonsoni, kura pārstāv Talsas «Shock» komandu.

«Mercury» komanda jau iepriekš bija garantējusi sev pirmo vietu Rietumu konferencē, bet tagad tā panākusi līgas rekordu izcīnītajā uzvaru skaita ziņā regulārajā sezonā. Pie 28 panākumiem 2000. un 2001.gadā tika «Sparks» komanda, bet 2010.gadā to paveica arī Sietlas «Storm». Tāpat «Mercury» izcīnījusi 15. uzvaru pēc kārtas mājas spēlēs, pagarinot savu rekordu.

Pirms tam šosezon «Mercury» vienība bija uzvarējusi 16 spēlēs pēc kārtas, sasniedzot jaunu kluba rekordu un tiekot pie otrās garākās uzvaru sērijas WNBA čempionātā. Panākumu sērija vienībai ilga no 15.jūnija līdz 31.jūlijam.

Ar 28 uzvarām 33 spēlēs «Mercury» komanda ir līgas līdervienība, turklāt vietu WNBA izslēgšanas spēļu turnīrā tā sev garantēja jau 12 spēles pirms regulārā čempionāta noslēguma. Regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā «Mercury» svētdien sacentīsies ar «Storm».

Kā ziņots, WNBA Jēkabsone-Žogota iepriekš spēlēja 2009. un 2010.gadā, pārstāvot Konektikutas «Sun» komandu. Savukārt šajā pašā Fīniksas klubā 2012.gadā spēlēja arī latviete Zane Tamane, kura gan traumas dēļ drīz vien atgriezās Eiropā.

Jēkabsone-Žogota iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, kas aizvadītajā sezonā ieņēma trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā. Latviete iepriekšējās trijās sezonās palīdzējusi UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu.

Savukārt pērn UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās, latvietei pie šī titula tiekot otro reizi karjerā.

Pēc uzvaras pērnā gada FIBA Eirolīgas turnīrā Jēkabsone-Žogota paziņoja, ka beidz karjeru Latvijas izlasē, kurā spēlēja kopš 2000.gada. Tāpat viņa neizslēdz iespēju pēc līguma ar «Mercury» noslēgt profesionālo karjeru.

Tiesa, iepriekš parādījās informācija, ka Jēkabsone-Žogota šovasar tomēr varētu pievienoties Latvijas izlasei, lai tai palīdzētu Eiropas čempionāta atlases turnīrā, taču «Mercury» klubs izlēma latvieti nepalaist. Latviete neizslēdz iespēju nākamvasar palīdzēt valstsvienībai finālturnīrā.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota pirms pārcelšanās uz UGMK komandu 2010./2011.gada sezonā kļuva par Turcijas čempioni Stambulas «Fenerbahce» vienības rindās, bet Krievijā savas karjeras laikā spēlējusi arī Maskavas «Dinamo» un Vidnojes «Sparta&K» klubos. Tāpat latviete karjeras laikā divas reizes kļuvusi par Francijas čempioni.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu