Rīgas «Dinamo» atklāj jauno KHL sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» komanda šodien ar spēli pret iepriekšējās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālisti Kazaņas «Ak Bars» sāk dalību 8. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā. Mačs «Arēnā Rīga» sāksies pulksten 19.30, un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Abas komandas savā starpā tikās jau sagatavošanās ciklā, kad «Latvijas Dzelzceļa kausa» izcīņas spēlē uzvaru ar 3:2 asumiem bagātā cīņā guva «Ak Bars» hokejisti, vēlāk kļūstot par turnīra uzvarētājiem.

Rīgas «Dinamo» komanda pārbaudes spēļu ciklā demonstrēja visai atzīstamu sniegumu, deviņos mačos izcīnot sešas uzvaras. Īpaši izcēlušies viesspēlētāji, kuri bija galvenie rezultāta veidotāji.

«Komanda ir draudzīga, gribētos cerēt, ka sezona būs veiksmīga. Cik tālu mēs aiziesim, cik labi spēlēsim, to vēl redzēsim. Daudz kas būs atkarīgs no dažādiem apstākļiem. Gribam panākt, lai hokejisti cīnās katrā spēlē līdz galam neatkarīgi no rezultāta. Visādi var gadīties,» neilgi pirms sezonas sarunā ar TVNET sacīja «Dinamo» vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kurš pildīs arī galvenā trenera asistenta pienākumus.

Rīgas «Dinamo» galvenā trenera amata pienākumus ar šo sezonu pilda soms Kari Heikile, šajā postenī nomainot Arti Ābolu. Komandā nomainījušies visi leģionāri, izņemot vārtsargu Jakubu Sedlāčeku.

Čempionāta turpinājumā «Dinamo» savā laukumā ceturtdien uzņems Čerepovecas «Severstaļ».

Vēl dažas dienas pirms jaunās sezonas sākuma KHL, neskatoties uz Krievijas Sporta ministrijas lēmumu, atteicās ieviest leģionāru statusu Baltkrievijas un Kazahstānas pilsoņiem, pagājušajā piektdienā atklāja līgas prezidents Dmitrijs Černišenko.

Visas komandas sadalītas divās konferencēs (Austrumu un Rietumu) un četrās divīzijās. Rīgas «Dinamo» iekļauta Bobrova divīzijā, kurā vēl ir Minskas «Dinamo», čempionvienība SKA, Zagrebas «Medveščak» (Horvātija), Helsinku «Jokerit» (Somija), Bratislavas «Slovan» (Slovākija) un Maskavas «Spartak», kura šosezon atgriežas KHL čempionātā.

Regulārais turnīrs noslēgsies ar Rīgas «Dinamo» maču pret SKA 18. februārī. Izslēgšanas mačos jeb Gagarina kausa izcīņā iekļūs katras konferences astoņas spēcīgākās vienības.

Rīgas «Dinamo» mājas spēļu translācijas pārraidīs TV6 un TV5 (krievu valodā) kanālā, bet izbraukuma spēles demonstrēs «Viasat Sport Baltic».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu