Sestito: Būt par «Dinamo» kapteiņa asistentu ir gods un privilēģija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tikt iebalsotam par Rīgas «Dinamo» komandas kapteiņa palīgu uzbrucējam Timam Sestito bijis liels pārsteigums, atklāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības leģionārs.

Itāļu izcelsmes amerikāņu uzbrucējs Sestito vienībai pievienojās šovasar, bet jau augusta sākumā viņš un aizsargs Krišjānis Rēdlihs tika iecelti par kapteiņa Laura Dārziņa palīgiem.

«Tas man bija liels pārsteigums.

Tas ir gods un privilēģija, ko centīšos attaisnot,» solīja Sestito.

Šī Sestito būs pirmā sezona ārpus Ziemeļamerikas. Savas karjeras laikā viņš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījis 101 spēli, tomēr vārtus nav guvis, veicot tikai astoņas rezultatīvas piespēles.

Aizvadīto sezonu 30 gadus vecais uzbrucējs pavadīja Ņūdžersijas «Devils» sistēmā, 15 spēles aizvadot arī NHL, tajās izpildot divas rezultatīvas piespēles.

«Eiropā ir citādāk. Spēlētājiem ir nedaudz vairāk laika,» Sestito atgādināja par atšķirībām laukumu izmēros.

«Šis ir lielākais laukums, kādā jebkad esmu spēlējis, bet man patīk. Pareizāk sakot, es to mīlu, jo šeit ir vairāk saspēles, vairāk tehniskā hokeja.»

Svētdien Sestito aizvadīja savu pirmo maču «Arēnā Rīga», palīdzot rīdziniekiem tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra «Latvijas Dzelzceļa» kausa pirmajā spēlē ar 4:3 pārspēt Minskas «Dinamo».

«Lieliska arēna, skatītāji bija tiešām skaļi. Cerams, ka spēlēsim šeit labi visu sezonu,» pirmos iespaidus pauda spēlētājs. «Pirmais periods mums bija tiešām labs, otrais un trešais ne tik ļoti, bet galvenais, ka uzvarējām. Vēl nepieciešams vairākas lietas uzlabot, un būsim gatavi nākamajam mačam.»

Jau pirmdienas vakarā rīdzinieki nākamajā duelī spēkosies ar iepriekšējās sezonas līgas vicečempioniem Kazaņas «Ak Bars».

«Latvijas Dzelzceļa» kauss tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti «Ak Bars».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu