Video: Komiķis Brodkins met Blateram ar drukātu papīra naudu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta ārkārtas vēlēšanas norisināsies nākamā gada 26.februārī, pirmdien pavēstīja FIFA. «Ārkārtas FIFA kongress norisināsies 2016.gada 26.februārī Cīrihē,» sociālās vietnes «Twitter» profilā rakstīja FIFA Preses dienesta pārstāvji.

Pirmdien norisinājās arī preses konference, kurā uzstājās pašreizējais FIFA prezidents Zeps Blaters. Tiesa, paredzētā preses konference aizkavējās, jo britu komiķis Saimons Brodkins protestēdams Blatera virzienā meta drukātu papīra naudu, par ko viņu nekavējoties aizturēja apsardze.

Pēc neilga brīža preses konference ar Blatera dalību tika turpināta.

«Domāju, ka šī ir ļoti svarīga diena futbolam. Spiediens pēc manas ievēlēšanas bija pieaudzis, un jūnija sākumā es pieņēmu nozīmīgu lēmumu. Šodien izpildkomitejas sēdē noteicām ārkārtas vēlēšanas 26.februārī. Tomēr šodien vēl tika pieņemti svarīgi lēmumi. Mēs pieņēmām rezolūciju, ka veiksim reformu procesus organizācijā,» pirmdien notikušajā preses konferencē paziņoja Blaters.

Plānotie reformu procesi paredz pastiprinātas centralizētas izpildkomitejas locekļu integritātes pārbaudes, termiņu ierobežojumu ieviešanu, augstākus pārvaldības standartus visās futbola struktūrās, tostarp konfederāciju un nacionālo federāciju līmenī, kā arī kompensāciju atklāšanu.

Tāpat Blaters paziņoja, ka nekandidēs nākamajās vēlēšanās un pievērsīsies savam aicinājumam - darbam radio.

Maija beigās 65. FIFA kongresa priekšvakarā tika veikti vairāki organizācijas amatpersonu aresti. Viņi tika vainoti par kukuļu ņemšanu vairāk nekā 100 miljonu dolāru apmērā, atlīdzībā piešķirot sponsorēšanas un mārketinga tiesības, kā arī iespējas organizēt dažādus turnīrus, ieskaitot Pasaules kausu.

Jau pērnajā novembrī izskanēja informācija, ka tiek izmeklēta piecu FIFA amatpersonu saistība ar korupcijas aizdomām cīņā par 2018. un 2022. gada Pasaules kausa norises tiesību iegūšanu.

2018.gadā Pasaules kausam iecerēts notikt Krievijā, kamēr četrus gadus vēlāk tas norisināsies Katarā. Abas rīkotājvalstis iepriekš saskārušās ar bargu kritiku, turklāt netiek izslēgts, ka tās tiesības rīkot turnīru ieguvušas korupcijas ceļā. Maijā FIFA piemeklēja milzīgs korupcijas skandāls, kurā Šveices varas iestādes veic pārbaudi arī par to, kā Krievija un Katara ieguva tiesības rīkot finālturnīrus.

Kukuļdošanas skandālos tiek vainotas 14 pašreizējās un bijušās FIFA amatpersonas, kā arī ar biznesu saistīti cilvēki. Jūlija sākumā ASV pieprasīja izdot Šveicē arestētās septiņas amatpersonas.

Kopumā ASV par kukuļņemšanu vairāk nekā 150 miljonu dolāru apmērā apsūdzības izvirzījušas 14 cilvēkiem.

Lielo korupcijas skandālu dēļ FIFA prezidents Blaters 2.jūnijā negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata, lai gan maija beigās notikušā kongresa laikā viņš tika pārvēlēts jau uz savu piekto termiņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu