Latvijas labākie kalnu riteņbraucēji svētdien Priekuļos cīnīsies par valsts čempiona tituliem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sportlife Cycling team komandas arhīvs

Svētdien, 19. jūlijā, Priekuļos esošajā Cēsu Olimpiskajā centrā norisināsies Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Nozīmīgās sacensības, kur sportistiem būs iespēja cīnīties par vērtīgajiem UCI punktiem, pulcēs visus labākos pašmāju MTB braucējus, tostarp Matīsu Preimani Arni Pētersonu, Mārtiņu Blūmu un Pēteri Janevicu.

Jūlija vidus tradicionāli ir laiks, kad par valsts čempiona titulu cīnās Latvijas vadošie kalnu riteņbraucēji Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Pēc vairākiem gadiem Baldonē šogad nozīmīgās sacensības norisināsies pauguriem bagātajā Priekuļu novadā esošajā Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas un biatlona trasē. Priekuļos jau iepriekš notikušas Latvijas mēroga sacensības «Downhill» disciplīnā un arī XCO krosā.

Sacensību rīkotāji dalībniekiem ir sagatavojuši ļoti interesantu trasi, kuras garums būs 4,5 kilometri. Trasē iekļauti virkne stāvu un šauru kāpumu, nobraucienu, tramplīnu, koku saknes, pļava un daudz citu pārbaudījumu. Starts un finišs tiks dots slēpošanas un biatlona stadionā.

Latvijas čempionāts startēs pulksten 12:00, kad trasē dosies vīru elites un junioru braucēji. Elitei jāveic seši, kamēr junioriem četri apļi. Pulksten 14:00 cīņu par čempiona tituliem sāks dāmu un junioru meiteņu apvienotā grupa, kur dalībniecēm jāpievar četri apļi, kamēr jaunieši un jaunietes veiks trīs apļus. Sacensības noslēgs zēni un seniori, kuru starts paredzēts pulksten 15:45. Šīm konkurenču grupām priekšā divi apļi.

Sacensību rīkotāji aicina visus riteņbraukšanas līdzjutējus pulcēties Priekuļos, lai savām acīm redzētu visus labākos pašmāju kalnu riteņbraucējus. Par vērtīgajiem UCI punktiem cīnīsies ļoti atzīstami Pasaules kausos startējošie cēsnieki – Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons. Abi «ZZK/ Cēsis» komandas braucēji pa reizei šogad izcīnījuši 12. vietu Pasaules kausa izcīņas posmos U23 grupā un Priekuļos būs galvenie favorīti. Nopietnāko konkurenci viņiem sola sagādāt pēdējo gadu Latvijas čempions un vienīgais latvietis pasaules MTB ranga TOP 100 skaitā Matīss Preimanis. «Sportlife Cycling team» komandas braucējs rangā šobrīd ir 88. pozīcijā un būs gatavs darīt visu, lai turpinātu aizstāvēt savu čempiona titulu.

«Sportlife Cycling team» vienības krāsas Priekuļos aizstāvēs Pēteris Janevics, kurš pasaules rangā šobrīd ir 187. Tāpat sevi pērn Latvijas čempionātā sekmīgi apliecināja Preimaņa un Janevica komandas biedrs Oskars Muižnieks. Alūksnietis pērn elites grupā bija trešais, apsteidzot arī Janevicu un Blūmu, kuriem tās bija pirmās sacensības pēc traumas sadziedēšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu