Urugvajas izlases treneris: Rodrigess ir kā Maradona (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kolumbijas futbola izlases zvaigzne Hamess Rodrigess ir kā Djego Maradona, pēc zaudējuma Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla mačā sestdien izteicās Urugvajas izlases galvenais treneris Oskars Tavaress.

Aizvadītajā mačā Rodrigess guva abus vārtus, bet Kolumbija ar rezultātu 2:0 pieveica Urugvaju, kas ļāva sasniegt ceturtdaļfinālu.

«Manuprāt, īpaši talanti ir tie futbolisti, kas spēlē pilnīgi ārpus ierastajiem rāmjiem,» izteicās Tavaress. «Djego Maradona, Lionels Mesi, Luiss Suaress, Hamess Rodrigess - viņi tā spēlē, jo ir īpaši apdāvināti.»

Īpaši skaisti 22 gadus vecajam Rodrigesam sestdien bija pirmie gūtie vārti, kad viņš uzņēma bumbu uz krūtīm un, nenolaižot uz zemes, no aptuveni 25 metriem eleganti trieca to vārtos.

«Es ticu, ka viņš ir labākais futbolists šī gada Pasaules kausā,» teica Tavaress. «Neuzskatu, ka pārspīlēju. Viņš ir jauns futbolists. Mēs centāmies ierobežot viņa sniegumu, tomēr viņš tāpat darbojās ļoti veiksmīgi.»

Ar pieciem gūtajiem vārtiem Rodrigess izvirzījies čempionāta rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

«Cerams, ka viņš turpinās progresēt, jo vēl ir ļoti jauns. Futbolam nepieciešami šādi spēlētāji,» uzsvēra Urugvajas treneris.

Ceturtdaļfinālā Kolumbija 4.jūlijā sacentīsies ar sacensību saimnieci Brazīliju, kas citā mačā pēcspēles sitienu sērijā uzveica Čīli.

Tikmēr Kolumbijas izlases galvenais treneris Hosē Pekermans izteicās, ka Rodrigess ir futbolists ar retām un neierastām dotībām.

«Savā garajā pieredzē manās komandās bijuši īpaši spēlētāji ļoti augstā tehniskajā līmenī,» izteicās argentīnietis. «Tomēr Hamesu es ieliktu visa centrā, jo mēs visi redzējām viņa dotības. Pārsteidzošākais, ka jaunajā vecumā viņam nav problēmu uzņemties atbildību.»

«Viņš ir tehnisks spēlētājs, kuram dots viss nepieciešamais, lai būtu pasaules līmeņa spēlētājs,» stāstīja Pekermans.

Rodrigess pašlaik spēlē bagātajā Francijas vienībā «Monaco», uz kuru pērn par 45 miljoniem eiro pārgāja no Portugāles vienības «Porto».

«Esmu ļoti priecīgs, jo mēs veidojam vēsturi,» teica pats Rodrigess. «Kad biju jaunāks, vienmēr vēlējos būt šeit. Šis ir liels mans sapnis un ceru, ka varēsim to paildzināt, jo šī komanda tiešām vēlas uzvarēt.»

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu