Zināmi handbola izlases pretinieki PČ kvalifikācijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien Vīnē (Austrija) norisinājās 2017.gada pasaules handbola čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas apakšgrupu izloze, kurā savus pretiniekus uzzināja arī Latvijas valstsvienība.

Pirmoreiz kopš tiek startēts kvalifikācijas turnīros, Latvija tika ielikta pirmajā izlozes grozā, kas notika pateicoties nesen aizvadītajai Eiropas čempionāta kvalifikācijai, kur Latvija finišēja trešajā vietā, apsteidzot Slovākiju.

Pirmais grozs nodrošināja, ka pretiniekos noteikti nebūs Austrija, Čehija, Bosnija un Hercegovina, Nīderlande vai Portugāle, kas arī bija pirmajā grozā.

Izloze lēma, ka pretiniekos kvalifikācijā, kas sāksies šī gada rudenī būs Ukraina (no 2.groza), Grieķija (4.grozs) un Kipra (5.grozs).

Vispazīstamākā valstsvienība un vienlaikus arī galvenā konkurente, visticamāk, būs Ukraina, ar kuru vairākkārt spēlēts dažādos turnīros, tostarp Rīgas domes kausā, kurā ukraiņi startēja 1997., 2007., 2009. un 2010.gadā, divreiz uzvarot, bet divreiz izcīnot trešās vietas. Trijos no četriem gadījumiem ukraiņi turnīra tabulā bija augstāk nekā Latvija.

Kvalifikācijas turnīros Ukraina un Latvija tikusies vienreiz un sen – 1995.gadā – kad Eiropas čempionāta priekškvalifikācijā ukraiņiem divreiz tika zaudēts – 22:28 un 18:22.

Vairākkārt spēlēts arī pret Kipru. 2004.gadā pasaules čempionāta kvalifikācijā kiprieši tika apspēlēti ar 27:25 un 35:26, savukārt 2008.gadā arī pasaules kvalifikācijā Latvija guva uzvaras ar 36:19 un 33:26. Savukārt Latvijas un Grieķijas ceļi kvalifikācijas turnīros krustosies pirmoreiz.

Šogad publicētajā EHF rangā Latvija dalīja 28.vietu kopā ar Ukrainu, bet pārējās Latvijas pretinieces rangā ir zemāk – Grieķija ieņem 30.vietu, bet Kipra – 37.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra apakšgrupas

1. apakšgrupa: Kosova, Lietuva, Slovākija, Bosnija
2. apakšgrupa: Itālija, Austrija, Somija, Rumānija
3. apakšgrupa: Latvija, Ukraina, Grieķija, Kipra
4. apakšgrupa: Gruzija, Portugāle, Izraēla, Igaunija
5. apakšgrupa: Čehija, Turcija, Beļģija
6. apakšgrupa: Nīderlande, Šveice, Luksemburga

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies šī gada oktobrī un noslēgsies nākamā gada sākumā. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies izslēgšanas spēļu kārtai, kas notiks nākamā gada jūnijā. Uzvarot izslēgšanas spēlēs (uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā) komanda iekļūs pasaules čempionātā, kas 2017.gada janvārī notiks Francijā.

Pasaules čempionātā, kas 2017.gadā notiks Francijā, Eiropu pārstāvēs 12 komandas. Neskaitot mājinieci, pašreizējo pasaules čempioni Franciju, finālturnīram jau kvalificējusies arī pasaules vicečempione Katara. Automātiski pasaules čempionātam kvalificēsies arī nākamā gada Eiropas čempionāta pirmo trīs vietu ieguvēji (ja trijniekā būs Francija – arī ceturtās vietas īpašniece).

Nākamā gada Eiropas čempionāta dalībnieces (atskaitot tās trīs komandas, kas kļūs par medaļniecēm) – Polija, Spānija, Dānija, Vācija, Islande, Ungārija, Horvātija, Baltkrievija, Maķedonija, Melnkalne, Norvēģija, Slovēnija, Zviedrija, Serbija un Krievija – pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā iesaistīsies ar play off kārtu, kas, kā jau minēts, notiks 2016.gada jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu