Neimars saņem diskvalifikāciju un izlaidīs atlikušo «Copa America» turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīliešu futbola superzvaigzne Neimars piektdien saņēma četru spēļu diskvalifikāciju, kas nozīmē, ka viņam būs jāizlaiž atlikušās pašlaik notiekošā Dienvidamerikas valstsvienību turnīra «Copa America» spēles.

Lēmums pieņemts par Neimara noraidījumu trešdienas mačā, kurā Brazīlija ar 0:1 piekāpās Kolumbijai «un tam sekojošajiem notikumiem», izteikusies Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL).

Tāpat Spānijas kluba «Barcelona» uzbrucējs sodīts ar 10 000 dolāru (8500 eiro) lielu soda naudu.

Kā zināms, aizvadītā dueļa noslēgumā starp komandām izcēlās asumi, kuru laikā Neimars ar galvu iesita pretiniekam, par ko saņēma sarkano kartiņu. Neimara sitiens izraisīja spēlētāju grūstīšanos abu vienību starpā un par nesportisku rīcību noraidījumu jau pēc spēles finālsvilpes saņēma kolumbietis Karloss Baka.

Baka piektdien saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju.

C apakšgrupā pēc divām kārtām visām komandām ir pa trim punktiem. Noslēdzošo maču Brazīlija aizvadīs sestdien, sacenšoties ar Venecuēlu. Pat ja tā sasniegs izslēgšanas turnīru un vēlāk finālu, Neimaram būs jāizlaiž visas atlikušās spēles.

Tiesa, Brazīlijai ir tiesību piektdienas lēmumu pārsūdzēt.

«Manuprāt, tiesneši vienmēr ir pret mani,» Neimars pauda pēc spēles. Brazīliešu zvaigzne pirmajos divos turnīra mačos nopelnīja pa dzeltenajai kartītei, kas tāpat būtu nozīmējis automātisku viena mača diskvalifikāciju.

Brazīlijas pirmajā spēlē, kurā ar 2:1 tika pieveikta Peru, Neimars saņēma brīdinājumu par putu, ko tiesneši izpūš pirms soda sitieniem, izslaucīšanu, bet pret Kolumbiju viņš pirmajā puslaikā tika brīdināts par spēli ar roku, kaut futbolists uzsvēra, ka vienkārši zaudējis balansu.

«Tā notiek, kad ir vāji tiesneši,» teica brazīlietis.

Kā zināms, pērn 2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas notika tieši Brazīlijā, Neimars ceturtdaļfinālā salauza mugurkaula skriemeli un turpinājumā vairs nevarēja palīdzēt izlasei. Pusfinālā brazīlieši ar 1:7 kapitulēja Vācijai, ciešot smagāko zaudējumu savā vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu