Mesi sestdien aizvadīs 100.maču Argentīnas futbola izlases sastāvāa

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lionels Mesi sestdien aizvadīs 100.maču Argentīnas izlases sastāvā, kad valstsvienība «Copa America» turnīrā tiksies ar Jamaikas futbolistiem.

Mesi nākamnedēļ (24.jūnijā) svinēs savu 28.dzimšanas dienu, taču pirms tam futbolistam paredzēta cita jubileja. «Esmu ļoti priecīgs sasniegt šo rekordu. Cerams, ka varēšu svinēt uzvaru, kā arī beidzot pacelt kausu,» pirms savas 100.spēles Argentīnas izlasē sacīja Mesi.

Argentīnas izlase nav uzvarējusi nevienā no lielajiem turnīriem kopš 1993.gada, kad izdevās triumfēt «Copa America». Komanda bija tuvu panākumam pagājušā gadā, kad Argentīnas izlase Pasaules kausa finālā piekāpās Vācijas futbolistiem.

Mesi debijas spēli Argentīnas izlasē aizvadīja 2005.gadā 17.augustā pret Ungāriju, taču kopš tā laika futbolistam nav bijis lielu panākumu valstsvienībā, ko varētu salīdzināt ar sasniegumiem «Barcelona» kluba rindās - četri UEFA Čempionu līgas, septiņi Spānijas čempiona un trīs Spānijas Karaļa kausa tituli.

Argentīnas izlases rindās 99 mačos Mesi kopā guvis 46 vārtus. Abos rādītājos līdz valstsvienības rekordam viņam vēl pietrūkst, jo Havjers Dzaneti piedalījies 145 mačos, bet Gabriels Batistuta guvis 56 vārtus.

Mesi savas karjeras laikā četras reizes atzīts par pasaules labāko futbolistu - 2009., 2010. 2011. un 2012.gadā.

Jau ziņots, ka Čīlē risinās «Cope America» kausa izcīņa, kur uzvarētājs kļūs zināms 4.jūlijā.

«Copa America» risinās 44.reizi. Turnīrā piedalās desmit Dienvidamerikas komandas un divas uzaicinātās - Meksika un Jamaika. Turnīra uzvarētāja iegūs tiesības spēlēt 2017. gada Konfederāciju kausa izcīņā.

Ceturtdaļfinālā iekļūs divas labākās komandas no trim grupām, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Pēc divām spēlēm A grupā pa četriem punktiem ir Čīlei un Bolīvijai, divi punkti Meksikai, bet nulle Ekvadorai.

B grupā Argentīnai un Paragvajai ir pa četriem punktiem katrai, Urugvajai trīs, bet Jamaikai nulle punktu.

C grupas tabulā Peru, Brazīlijai, Venecuēlai un Kolumbijai katrai ir pa trim punktiem.

Iepriekšējā «Copa America» pirms četriem gadiem uzvarēja Urugvaja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu